Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

L'I²SysBio és un institut d’investigació de col·laboració conjunta al qual participa la Universitat de València i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), obert a la participació estratègica d’empreses biotecnològiques. L’institut es localitza a un nou edifici del Parc Científic del Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València. Els Programes Científics de l'I²SysBio estan enfocats a la investigació de l’estructura, funció, dinàmica, evolució i manipulació de sistemes biològics complexos.

L’objectiu de l'I²SysBio pot definir-se en cinc àrees d’acció:

  • Crear un ambient de treball multi i interdisciplinari on científics de diverses procedències treballen junts d’una forma dinàmica i contínua per solucionar problemes comuns.
  • Desenvolupar una investigació de qualitat i aconseguir l’excel·lència al camp de la biologia integrativa de sistemes.
  • Produir coneixements de gran valor amb potencial de transferència a la industria.
  • Formar investigadors a un camp multidisciplinari amb una àmplia projecció de futur.
  • Impulsar el desenvolupament de la biologia integrativa de sistemes a Espanya.

L'I²SysBio té com a objectiu esdevenir un centre de referència internacional al desenvolupament de la biologia integrativa de sistemes i, especialment, des d’una perspectiva evolutiva. Igualment, l'I²SysBio pretén trobar solucions als problemes que poden sorgir als sectors farmacèutic, biotecnològic, biomèdic i agroindustrial, oberts a un enfocament sistèmic (p. ex. a través de la enginyeria metabòlica i la biologia sintètica.)

L'I²SysBio estarà recolzat per un Comitè Científic, que estarà format per investigadors reconeguts a l’àrea de la biologia integrativa de sistemes.

Ciència emergent és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el finançament de la Fundació Española de Ciencia y Tecnologia  i el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

Inicio​  Ministerio de Industría, Economía y Competitividad