Selecció femenina de rem: una plata que sap a or

  • Servei d'Esports
  • 18 de febrer de 2020
 
Selecció femenina de rem de la Universitat
Selecció femenina de rem de la Universitat

L’equip femení de rem de la Universitat de València va pujar al segon escaló del podi i es va proclamar subcampiona del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari, celebrat la setmana passada al Reial Club Regates d’Alacant.

L’organització de la competició va anar a càrrec de la Universitat d’Alacant i la Universitat de València va acudir a la cita representada pel seu equip femení, format per nou esportistes i liderades per la seua entrenadora María Miñana. “Portàvem gent a bord que estava una setmana i poc entrenant… La regata va ser molt millor del que esperàvem i vam veure que en llarg corríem bastant. Els resultats, la veritat, que molt contentes, a nosaltres ens va saber com un primer lloc”, conta Miñana.

La classificació femenina va comptar amb un total de tres universitats participants. El primer lloc va ser per a la Universitat d’Alacant, la segona plaça va ser per a la Universitat de València i en tercer lloc va quedar la Universitat Politècnica de València.

La Universitat d’Alacant va mostrar la seua superioritat en la regata, “si que és veritat que ens va superar en molt de temps, perquè porten gent molt preparada”, subratlla Miñana. Però, a la vegada, la competició va brillar també per la rivalitat que van protagonitzar les dos universitats valencianes, un segon lloc que es va decidir en l’últim esprint. “La veritat que va ser una regata molt bonica perquè vam estar tota la regata a l’una”, explica l’entrenadora de la UV.

En la classificació general per equips, la Universitat de València va ocupar la quarta plaça.

El tercer any de competició per a la UV

Per a l’equip de rem de la Universitat de València, aquest és el seu tercer any en competició i, com apunta Miñana, l’objectiu és treballar per una regularitat i seguir escalant. La selecció femenina de rem de la UV en els seus tres anys de competició acumula un quart lloc (primer any), un tercer (segon any) i un segon lloc (tercer any).

“Anem a intentar traure una miqueta més de projecte de cara a l’any que ve”, conta Miñana, ja que totes les mirades estan posades a formar l’escola de rem per al curs que ve, “així la gent podrà entrenar i competir a un poc més de nivell”.

Fins ara, en aquests tres anys no hi ha hagut Campionat d’Espanya Universitari, però Miñana ja avança que les previsions són que per al 2021 se celebre el nacional a Sevilla, “amb més raons per agafar l’equip amb més temps i poder fer base i aspirar a resultats més grans, com és el Campionat d’Espanya”.