Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Conferència "The Spanish Book in London"

  • 4 de maig de 2016
British Library

Una conferència sobre el paper dels llibres espanyols a Londres en l'època moderna. 13 de mayo de 2016 al Conference Centre, The British Library,96 Euston Road, London, NW1 2DB

Des del segle 16 les relacions anglo-espanyoles han estat intensa. A partir de les aliances matrimonials, a través dels intercanvis comercials i culturals, com ara els que van prendre Lluís Vives a Oxford a l'acció de guerra, que va mantenir Espanya fora de la del segle 18 'Grand Tour'.

El coneixement d'Espanya a Anglaterra variar al llarg dels segles, però en general hi ha un gran interès en el Segle d'Or espanyol, i en els primers incunables impresos per les premses espanyoles. La Biblioteca Britànica ara posseeix una de les millors col·leccions d'aquests en el món. En 1738, la premsa dels germans Tonson a Londres va imprimir la primera biografia de Cervantes, per l'erudit valencià Gregori Maians i després d'això, una sèrie d'importants publicacions cervantines a Gran Bretanya al segle 18 i més enllà.

En 1824, el famós editor i llibreter valencià Vicente Salvá va establir la seva creació a Regent Street de Londres, convertint-se en un dels principals llibreters del seu temps. La seva llibreria exportada per tot Europa i Amèrica, i les seves edicions van ser molt sol·licitada a nivell internacional i va acollir un dels salons més freqüentats pels liberals espanyols. Els catàlegs de llibres en espanyol i portuguès, que va publicar a Londres el 1825 i 1826, ràpidament es va fer famós entre els bibliòfils de tot el món. Les seves cartes no publicades, més de tres mil en nombre, són essencials per a la comprensió de la història de l'edició espanyola i Anglès.

A la llum de la investigació actual en la presència de llibres en espanyol a Londres, i per tal d'enfortir les relacions anglo-espanyoles, aquesta conferència tractarà de llibreters catàlegs, col·leccions privades, subhastes, edicions, cartes, lectura privada, i analitzar els britànics ' imatge "de l'espanyol.

El programa del dia es pot trobar açí

Patrocinat per l'Ambaixada d'Espanya al Regne Unit, el Govern d'Espanya, Ministeri d'Economia i Competitivitat, La Societat bibliogràfica, l'Institut Cervantes, la Fundació Cañada Blanch, la Societat Britànica-Espanyola i la Universitat de València, Departament d'Història de la Ciència i Documentació

+ Info 

Llista d'enllaços: