Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Els esports individuals reprenen les competicions de classificació per al CADU

  • 10 de febrer de 2017
Les xiques de l'equip de vela de la Universitat.

Els esports individuals de la Universitat de València reprenen aquesta setmana les competicions internes de classificació per al Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU). A més, l’equip de frontenis jugarà aquest dilluns, dia 13, al Pavelló Universitari, a les 17:30 hores, l’eliminatòria per a disputar el Torneig Internacional Universitari Zabalki 2017 el pròxim 23 de març a Pamplona.

Orientació, bàdminton i vela. Aquestes són les tres disciplines esportives individuals que seleccionaran els millors esportistes per a enfrontar-se a les universitats valencianes en el CADU.

La interna d’orientació es desenvoluparà demà, dia 11, en un circuit que es perllongarà entre Valterna i Paterna. Segons explica el seu seleccionador, Niclas Gil, competirà al voltant d’una trentena d’esportistes en categoria masculina i femenina. “Realitzaran entorn de quatre quilòmetres al llarg d’un recorregut que, enguany, veurà incrementada la seua dificultat”, apunta. La prova d’aquest dissabte és “decisiva” per a seleccionar els i les alumnes que competiran en l’autonòmic.

Dimarts, dia 14, els xics i les xiques d’Iván Gallardo es mesuraran en la tercera prova de bàdminton que classificarà els esportistes per al CADU que es disputarà el dia 1 de març a la Universitat Jaume I de Castelló. Jugaran 20 esportistes al Pavelló Universitari, a les 18:30 hores, individuals masculí i femení; si bé competiran en l’autonòmic en totes les categories: a més dels individuals, dobles masculí i femení, i mixtos. Gallardo ha reconegut que espera “agafar medalla en totes les categories i repetir els tercers per parelles”. També ha confirmat que tornaran als campionats autonòmic i nacional els “dos estendards de la Universitat”: David Siles i Bárbara Salinas, guanyadors del bronze en mixtos en el Campionat d’Espanya de l’any passat.

Per la seua banda, l’equip de vela de la Universitat celebrarà la segona jornada de competició interna dimecres que ve, dia 15, a la Marina Reial Joan Carles I, a les instal·lacions de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, a les 15 hores. En aquest cas, cap esportista es juga encara la plaça en la selecció, a l’espera de la tercera i última prova, el dia 1 de març, en la qual es decidirà el vaixell tripulant que competirà en el CADU. Serà un equip mixt, masculí i femení, amb un alt nivell de competició, ja que, segons sosté el seu entrenador, Juan Calvo, “esperem mantindre’ns en el Top 3 tant en l’autonòmic com en el d’Espanya, igual que l’any passat”.

Torneig Zabalki 
Cristina Ortiz, entrenadora de l’equip de frontenis, portarà els millors a Pamplona el dia 23 de març, per a competir en el Torneig Internacional Universitari Zabalki. Ara, s’estan jugant les eliminatòries, a les quals està previst que concórreguen al voltant de 10 parelles, en categoria masculina i femenina. La jornada d’aquest dilluns dia 13 estarà dedicada a la seua selecció, si bé la competició podria desenvolupar-se en dos dies, per a la qual cosa, els esportistes de la Universitat tornarien a trobar-se dijous que ve, dia 16.

El passat Zabalki, la parella masculina d’Ortiz es va portar el torneig, mentre que les xiques van tornar a casa amb el segon lloc. Enguany, l’entrenadora va a per totes: “Anirem amb esportistes de màxim nivell i serem campions en les dues categories”, afirma.