Logo UVFacultad de Ciencias Sociales Logo del portal

Jornadas Sembrando Futuro. Ciudadanía, participación y democracia.

  • 30 septiembre de 2015
Jornadas Sembrando Futuro. Ciudadanía, participación y democracia.

Enguera, 23 y 24 de octubre

JORNADES SEMBRANT FUTUR. Ciutadania, participació i democràcia

Inscripcions fins al 21 d'octubre de 2015 a: ietecelcaroig@gmail.com

Obrim les nostres accions a un altre àmbit, ara que l’horitzó sociopolitic està en procés de muda i al- gunes transformacions comencen a emergir serenament al nostre territori i, sobretot, obren l’esperança en aquesta creixent hora de les ciutadanes i ciutadans. És per aquesta raó que hem considerat treballar per organitzar enguany unes Jornades sobre: ‘Sembrant futur. Ciutadania, participació i democràcia’ a Énguera, sent aquesta una acció de gran importància per a la nostra localitat, per a la Canal de Navarrés i els territoris del Caroig.

Aquesta acció educativa, investigadora i experiencial, veritable praxi de democràcia, implica i suscita les tasques investigadores i reflexives del professorat de diferents universitats, la participació d’experi- ències i iniciatives locals i comarcals així com d’associacions, institucions locals i ciutadania interessats en conèixer els processos de constitució de la ciutadania activa, de posar la democràcia en acció així com d’algunes de les iniciatives en curs per potenciar la participació que pogueren recompondre i regenerar el teixit social i ciutadà, des d’una perspectiva humana, ètica i profundament democràtica.

Doncs la qüestió de la participació en la democràcia està present quotidianament, en cadascuna de les iniciatives que es plantegen des de la base, més enllà de tècniques a utilitzar per professionals, experts i polítics que vulguen gestionar la participació i la ciutadania... L’objectiu de la transformació social deu i pot bategar en les formes democràtiques a posar en pràctica, a consolidar... No es tracta de quedar-se a la democràcia ‘representativa’ sinó que s’intenta obrir el llarg camí de les ‘democràcies participatives’, en plural, amb les aportacions de la ciutadania a través de diferents dispositius, procediments... en qualse- vol àmbit: des de l’escola infantil fins als ajuntaments, des de les associacions fins a les llars.

 

PROGRAMA