• Consulta l'oferta de graus

Branca de coneixement: CIÈNCIES SOCIALS I JURÍDIQUES

Centre on s'imparteix: FACULTAT DE GEOGRAFIA I HISTÒRIA

Web específica del grau: www.uv.es/graus/geografia

Nombre de crèdits del títol: 240

Matèries formació bàsica: 60

Matèries obligatòries: 138

Matèries optatives: 30

Pràctiques externes: 0

Treball fi de grau: 12

Codi titulació: 1318

Tipus d'ensenyament: Presencial

Cursos: 4

Preu del crèdit
[curs 2024-2025]:
12.79€

Professions regulades per a les quals capacita el títol: No procedeix

Llengües utilitzades al llarg del procés formatiu: ------

Nombre mínim de crèdits de matrícula per estudiant: 30 ECTS

President/a de la Comissió Acadèmica del Títol (CAT) Marta García Carrión

Coordinador/a de la titulació Mª José López García

Coordinador/a de pràctiques externes Pilar Peñarrubia Zaragozá

Coordinador/a de mobilitat Joan Carles Membrado Tena

Interès acadèmic, científic o professional:

El grau de Geografia i Medi Ambient proporciona formació per a entendre les interaccions entre les societats humanes i el medi natural, i afrontar els desafiaments globals actuals (canvi climàtic, canvi ambiental, riscos naturals, urbanització, desequilibris territorials, desigualtats socials, globalització). Integra continguts de geografia física i de ciències socials, així com tècniques d'anàlisis de la informació geogràfica.

Forma professionals amb capacitat per a desenvolupar tasques de gestió ambiental i planificació territorial, per a exercir la docència en ciències socials i geografia així com per a iniciar activitats d'investigació i transferència de coneixement.

Informacions pràctiques:

Les metodologies docents inclouen classes teòriques (crèdits T), pràctiques en aula (crèdits P, I), seminaris i treball de camp (crèdits O). Les eixides de camp són una pràctica docent essencial en el Grau ja que aproximen a l'estudiant a la realitat territorial.

Durant els estudis de Grau és possible cursar fins a un any fora, participant en els Programes d'Intercanvi de la Universitat de València (SICUE, ERASMUS o Programa Internacional).

En el 4t curs és possible triar entre diverses assignatures optatives, incloent Pràctiques Externes (6 crèdits) que permeten l'acostament al món professional. Entre l'optativitat, existeix un itinerari de 30 crèdits en matèries del Grau d'Història i d'Història de l'Art, que està dissenyat per als qui vulguen realitzar el màster oficial en Professor/a d'Educació Secundària.

Per a finalitzar el grau, els estudiants han de presentar el Treball Fi de Grau (12 crèdits), un projecte propi sobre un tema d'interés que s'elabora sota la direcció d'un tutor/a i que culmina el procés d'aprenentatge del Grau.