Amics i Antics Alumnes descobreix els secrets de l’arròs amb un monogràfic de cuina

Paella valenciana.

Amics i Antics Alumnes ha organitzat un intens programa d’activitats per al maig que inclou visites gratuïtes a l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València i a l’edifici històric de La Nau, passejades pel centre de la ciutat i una excursió a Culla i Benassal per a conéixer els seus castells i muralles. L’activitat estrella d’aquest mes, el curs de cuina Sabors V, que aprofundirà en els secrets de l’arròs.

Quin tipus d’arròs és l’adequat per a elaborar un arròs sec, un de melós o un de caldós? Quines són les bases dels arrossos valencians tradicionals i els seus secrets? El curs d’arrossos tradicionals Sabors V donarà resposta a aquestes qüestions i a altres mitjançant l’excel·lent plantilla de professors de Valencia Club de Cocina.

Aquest curs monogràfic es divideix en tres sessions que se celebraran els dies 10, 17 i 31 de maig. En la primera, els cuiners faran un arròs al forn, una paella valenciana i un arròs negre amb calamars i alls tendres; en la segona, l’arròs melós amb carabassa i coliflor, l’arròs amb llet i l’arròs melós amb carxofes i gambes faran les delícies dels cuiners i les cuineres; i l’arròs a la marinera, l’arròs caldós amb bledes i caragols, i l’arròs amb fesols i naps protagonitzaran l’última sessió.
 
La inscripció al curs, oberta a partir del 29 d’abril, inclou tant les classes pràctiques com el material de cuina necessari i la degustació de tots els plats elaborats. És una activitat subvencionada pel col·lectiu Amics i Antics Alumnes.
 
Activitats gratuïtes
A més, Amics ha programat aquest mes dues activitats gratuïtes per als seus membres. La primera d’elles consisteix en la visita a l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València. Cada any, l’Observatori i el Departament d’Astronomia i Astrofísica organitzen les nits de divendres unes sessions de portes obertes, per a les quals Amics ha fet la reserva els dies 2 de maig i 13 de juny. 
 
D’altra banda, el 15 de maig, el col·lectiu de la Universitat de València convida a les seus sòcies i els seus socis a fer una visita guiada a La Nau, l’edifici històric de la institució acadèmica. Els visitants recorreran l’antiga Universitat, inaugurada el 1499, i coneixeran la seua història a través dels diversos espais que componen l’actual Centre Cultural La Nau: el Claustre, el Paranimf, l’Aula Magna, la Capella de la Sapiència, les sales expositives i la Biblioteca Històrica.
 
Dues passejades pel cor de la ciutat i viatge a Culla i Benassal
Les passejades pel centre històric de València, aquest mes, se centraran en el barri del Cabanyal i la figura de Blasco Ibáñez. Ambdues eixides seran el dia 11 de maig. D’una banda, Amics aprofundirà en la vida i l’obra de l’escriptor valencià mitjançant el Cabanyal, barri mariner que va tindre una influència important sobre l’autor en un temps de compromís ideològic i polític. Els participants recorreran els principals carrers i places del barri que van inspirar algunes de les seues novel·les més conegudes fins arribar a la casa-museu de la Malva-rosa. Guiarà la visita Clara Ros, especialista en Història de l’Art.
 
D’altra banda, des del final de l’avinguda del Port, Amics i Antics Alumnes coneixerà el modernisme popular del barri del Cabanyal-Canyamelar: les drassanes del Grau i els edificis modernistes de la zona atrauran tota l’atenció dels visitants, els quals estaran acompanyats per Joan V. Candel, guia de Fil-per-Randa.
 
L’exposició de La Llum de les Imatges tancarà, el 18 de maig, les activitats del mes. Amb seu a la Casa Abadia de Culla, els participants s’endinsaran en la mostra des d’un espai medieval coronat per la muralla que discorre per l’interior de l’edifici. 
 
Aquesta excursió, guiada per l’expert en Història Manuel Carceller, inclou un passeig rural d’una hora per la roureda del Ribet, bosc de roures i carrasques de Benassal. Es visitarà la casa-museu de Carles Salvador, les muralles medievals de la població i la ciutat medieval de Culla amb cases de pedra, presons i l’església del Salvador.
 
Aquestes propostes estan organitzades per Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València en col·laboració amb el Club de Viatges Fil-per-Randa.
 
+Info: www.uv.es/amics
Programa complet d'activitats
 

Data d'actualització: 14 de d’abril de 2014 09:09.

Llista de notícies