Benigànim acull l'exposició de la Universitat sobre la comarca de la Vall d'Albaida

Visitants en l'expo.

La mostra, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida (IEVA), s'inaugura aquest divendres 28 de novembre a Benigànim, dins dels actes del IV Congrés organitzat per l’IEVA en aquesta localitat. L'exposició repassa les fites geogràfiques, històriques, filològiques, artístiques, econòmiques, ecològiques i socials d'aquesta emblemàtica comarca de l'interior valencià.

L'exposició "La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la Vall d'Albaida" arriba al municipi de Benigànim en el marc del IV congrés que l'ajuntament de la localitat organitza en col·laboració de l’IEVA. A més de la inauguració de la mostra, al llarg de divendres 28 i dissabte 29 es van a celebrar diferents conferències i taules redones en les quals l'economia tindrà un paper preponderant. 
 
Està previst que inauguren la mostra el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida i alcalde de la localitat amfitriona, Juan A. Puchades, el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat, Jorge Hermosilla, el president de l’IEVA, Josep Calatayud, i el comissari de l'exposició, el professor Emili Casanova Herrero (Dpt. Filologia Catalana).
 
El comissari Emili Casanova ha destacat la importància d'aquesta mostra per als ciutadans de la Vall: “es tracta d'una exposició pionera, molt convenient per als veïns de la comarca, que poden conèixer el seu territori des de l'òptica dels 30 especialistes que han col·laborat en la seua confecció”. 
 
Una exposició multidisciplinària i col·lectiva
L'exposició està composta per 20 panells, en la confecció dels quals ha col·laborat personal docent i investigador de diferents departaments de la Universitat, tècnics i altres especialistes relacionats amb aquest territori valencià.
 
Els especialistes de la Universitat que han participat són: el comissari Emili Casanova (Dpt. Filologia Catalana), Juan Piqueras, Joan Carles Membrado i la Unitat d’Investigació Estepa (Dpt. Geografia), Antonio Calzado (Dpt. Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials), Francisco Puig (Dpt. Direcció d'empreses ‘Juan José Renau Piqueras’), Miquel Francés i Germán Llorca (Dpt. Teoria dels Llenguatges), Carmen Agulló (Dpt. Educació Comparada i Història de l'Educació), Luis Arciniega i Adrià Besó (Dpt. Història de l'Art), Antoni Aguilella (Dpt. Botànica), Carlos Mompó, Emilio Pons i Juan S. Monrós (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva), J. Emili Aura (Dpt. Prehistòria), Víctor Agulló (Dpt. Sociologia i Antropologia Social), Ricard Huerta (Dpt. Didàctica de l'Expressió Musical Plàstica i Corporal), Josep Pla (Dpt. Direcció d'empreses), Jordi Belda (Cap d'Unitat de Gestió en el Campus d'Ontinyent).
 
Els veïns de Benigànim podran visitar la mostra fins al 18 de desembre en la sala d'exposicions Casa Ribelles de l'Ajuntament, en horari de 10:30 a 14 hores de dilluns a divendres i els dimarts també a la vesprada de 16:30 a 18:30 hores. A Benigànim finalitza l'itinerari de la mostra "La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la Vall d'Albaida", que ha recorregut al llarg de l'any 2014 algunes de les principals poblacions de la comarca de la Vall d'Albaida.
 

Data d'actualització: 28 de de novembre de 2014 13:10.

Llista de notícies