Els desafiaments de la ‘nanociència’, hui a La Nau amb Eugenio Coronado

Eugenio Coronado.

Hui dimecres, dia 25 de novembre, Eugenio Coronado, catedràtic de Química Inorgànica a la Universitat i director de l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) oferirà la conferència ‘Un univers en miniatura: els desafiaments de la nanociència molecular’. La conferència, que començarà a les 19 hores a l’Aula Magna de l'edifici, s’emmarca en les activitats que amb motiu del centenari del Col·legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot es desenvolupen a La Nau. La conferència podrà veure’s en directe des de MediaUni (http://mediauni.uv.es/vcultura).

Eugenio Coronado va ser col·legial del Sant Joan de Ribera entre els anys 1976 i 1981. Expert en magnetisme molecular, la seua recerca inclou el disseny de molècules imant i de materials magnètics multifuncionals d'interès en espintrònica molecular i computació quàntica. Autor de més de 500 publicacions científiques citades més de 20.000 vegades, és un dels científics espanyols amb major impacte internacional tant en l'àrea de Química com en la de la Ciència de Materials. 
 
Coronado té una dilatada trajectòria de guardons. Ha rebut els premis nacionals d’investigació ‘Rey Juan Carlos I’ de Investigadores Jóvenes (1997) i ‘Enrique Moles’ de Ciencias Químicas (2009), la Medalla de Oro i Premio FEIQUE a la investigación de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ) (2009) i el Premi ‘Rei Jaume I’ de Noves Tecnologies (2003). 
 
En la conferència de demà Coronado analitzarà la tendència a la miniaturització de les molècules, una àrea multidisciplinària que es coneix com a ‘nanociència’. El ‘nanocosmos’ invisible ofereix múltiples possibilitats a la física, la química, la biologia, la medicina i les enginyeries. Per a molts investigadors constitueix sens dubte la revolució científica i tecnològica del segle XXI. 
 

Data d'actualització: 25 de de novembre de 2015 08:40.

Llista de notícies