L’emprenedoria i la lluita contra el canvi climàtic, a anàlisi en el Jardí Botànic de la Universitat de València

Els estudiants, en la reunió de la Climate KIC a València.

La major escola d’estiu d’Europa sobre el canvi climàtic i l’emprenedoria és ‘The Journey de Climate-KIC’, un projecte gràcies al qual prop de 45 estudiants de 16 països realitzen una estada a tres ciutats europees. Enguany, València n’ha acollit la segona parada i ha pres el relleu de París, per després cedir-la a Bolonya.

El passat 25 de juliol va tindre lloc l’‘Start Up Evening’ al Jardí Botànic de la Universitat de València, que va començar amb la ‘Inspirational Talk’ d’Aday Guerra (Nestor&Co) ‘Life is too short to build something nobody wants’ (‘La vida és massa curta per a crear una cosa que ningú no vol’). A continuació, cinc empreses emergents valencianes (Closca, Geopixel, Pyro Fire Extinction, Textil Energy i Trunsun Solar) van exposar les seues experiències empresarials als assistents. Tot seguit va tindre lloc una mena d’‘Speed Dating’ en què els estudiants van intercanviar opinions amb els representants de les empreses emergents i amb participants valencians del programa Pioners en Acció de Climate KIC. L’acte va acabar amb el ‘Networking Dinner’, on els assistents van tindre l’oportunitat de continuar intercanviant informació sobre l’experiència start up i el canvi climàtic.

Amb el projecte ‘The Journey’ es pretén potenciar l’ús de la innovació en la lluita contra el canvi climàtic a tot Europa. Per això, la importància de la introducció de noves idees i de noves empreses en el projecte. La fórmula escollida ha estat la de l’empresa emergent o start up, que són empreses xicotetes, amb nombrosos professionals especialitzats, que aporten idees innovadores i creatives alhora que busquen inversors que hi confien per esdevenir un negoci rendible. 
 
Climate-KIC és un dels ‘Knowledge & Innovation Community’ (KIC) creats el 2010 per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, del qual forma part la Universitat de València.
 

Data d'actualització: 31 de de juliol de 2014 11:22.

Llista de notícies