Entrevistes a Manel i Els Catarres, tres filòlegs disseccionen el Nobel a Bob Dylan, entrevista a Esther Escolano… en infoUniversitat

Portada infoUniversitat

Dues entrevistes, una al grup Manel i l’altra a Els Catarres, que han actuat en el Concert de Benvinguda, les opinions de tres filòlegs de la Universitat sobre el premi Nobel concedit al cantant Bob Dylan i una entrevista a Esther Escolano que assisteix a una reunió d’alt nivell a Brussel·les per a integrar la igualtat de gènere a universitats i centres d’investigació... en aquest número d’InfoUniversitat que es pot consultar clicant ací.

Dir Manel és dir, sens dubte, un dels grups musicals amb més èxit dels últims anys. Els barcelonins han esdevingut una icona indie, venen discos a cabassos i han tocat pràcticament en tots els grans festivals pop, d’ací i d’un bon grapat de països. Amb l’últim disc, ‘Jo competeixo’, van arribar a ser número 1 en la llista oficial de vendes a Espanya amb només una setmana. 

El seu ritme és tan frenètic com aclaparador. Dalt de l’escenari, són creadors d’una revetla sorneguera; i baix, sobre cinc anys de trajectòria, ja duen un tema viral, quatre discos i una desena de reconeixements. La màquina creativa d’Els Catarres ha agarrat tal inèrcia que necessita aturar-se indefinidament “per a no tindre la sensació que arribem tard a tot, com que anem perseguint tot el que va eixint”.

Els dos grups, juntament amb Hits With Tits i Biano, han tocat aquest dijous per a la comunitat universitària a la plaça de bous de València.
 
Els premis Nobel tornen a estar, un any més, en boca i perfils digitals de tothom. Les xarxes bullen. Les xarrades s’acaloren amb motiu del nomenament de l’últim guanyador del premi suec en l’àmbit de la literatura. Hi ha partidaris i detractors de Robert Allen Zimmerman, àlies Bob Dylan, a qui l’Acadèmia Sueca ha valorat el fet d’haver creat “noves expressions poètiques en el marc de la gran tradició de la cançó americana”. Per a uns, en la línia de la revista Time, és un mestre poeta, un crític social càustic i un intrèpid guia de la generació contracultural. Per a altres, aquest guardó cau en un greu error de concepte, impulsat per la deriva bastarda dels gèneres literaris pròpia del segle XX. Una professora i dos professors de la Universitat opinen sobre aquest guardó a Dylan.

Esther Escolano ha assistit aquest 20 d’octubre a una reunió d’alt nivell a Brussel·les per a integrar la igualtat de gènere a universitats i centres d’investigació. Fa deu anys, Escolano va escriure la seua tesi doctoral, on va constatar la desigualtat de gènere present a les universitats espanyoles, cinquanta públiques i una vintena de privades. En concret, va documentar que sols un quinze per cent de les càtedres estaven en mans de dones. Hui, poc s’ha avançat. 
 

Data d'actualització: 21 de d’octubre de 2016 11:53.

Llista de notícies