Esteban Morcillo lliura els diplomes als alumnes dels màsters del Climate KIC dins del Festival de la Innovació que comença hui

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha participat en l'acte de graduació dels 37 estudiants europeus que han cursat els màsters del Programa Climate KIC. Els alumnes, es troben a València amb motiu del Festival de la Innovació que comença hui, i procedeixen d'Alemanya, Holanda, Regne Unit i França.

Amb aquests màsters els alumnes han aconseguit el segell de qualitat del Instituo Europeu de Qualitat i Tecnologia (EIT Label) i han cursat estudis relacionats amb la transformació de la ciència pel canvi climàtic, així com els nous productes i serveis, així com les noves vies polítiques i jurídiques i les noves vies de negoci respectuoses amb el medi ambient. En aquest sentit, el rector La Universitat de València, ha felicitat als estudiants. “Han de sentir-se orgullosos de ser els millors ambaixadors de la filosofia Climate-KIC; sou el millor exemple de l'enfocament de l'educació única de Climate-KIC i el seu enorme potencial. M'agradaria animar-vos a prendre mesures i donar forma a la nostra societat verda com la nova generació d'empresaris, agents de canvi, i els innovadors en el camp del canvi climàtic”.


L'acte de graduació ha comptat amb la presència de Pilar Campins, vicerectora d'Investigació i Política Científica de la Universitat de València, així com Bertrand van Ee, nou Director Executiu de Climate-KIC, així com el seu exdirectora, Mary Ritter; Aled Thomas, RIC Director i Ebrahim Mohamed, Director de Education de l'organització, respectivament. També han participat Victoria Palau, directora general de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat València, i Joaquín Ríos, director general d'Indústria de la Generalitat Valenciana.
Festival de la Innovació.
Durant la celebració del Festival de la Innovació, organitzat a València per Climate –KIC i ADEIT- Fundació Universitat i Empresa de la Universitat de València, més de 800 experts en canvi climàtic abordaran les iniciatives més innovadores amb capacitat per a generar negoci i, al mateix temps, lluitar contra l'escalfament global i potenciar les economies baixes en carboni.
 El Festival de la Innovació abordarà les vies de desenvolupament de productes i serveis innovadors. A més, també tractarà els nous models de gestió per a prevenir i mitigar el canvi climàtic doncs un objectiu prioritari d'aquesta trobada és fomentar els contactes i relacions estratègiques a nivell internacional, dins i fora de Climate-KIC, una iniciativa impulsada i finançada per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia de la Comissió Europea (EIT). La cita de València és la quarta edició del Festival de la Innovació, de caràcter anual, que anteriorment es va organitzar a Budapest (Hongria), Bolonya (Itàlia) i Wroclaw (Polònia).
Aquest esdeveniment anual que en la seua edició 2014 se celebra a València fins al divendres, 31 d'octubre, reunirà a socis de la Climate KIC, estudiants i empresaris, així com als responsables polítics europeus i líders del mercat empresarial.

El festival posa en relleu els esforços de Climate-KIC en el desenvolupament i la comercialització de productes i serveis innovadors per al canvi climàtic.

Un objectiu fonamental del festival és fomentar el 'matchmaking' dins i fora de la comunitat en ràpida expansió, amb una àmplia oportunitat per a la creació de xarxes. L'audiència convidada inclou als possibles inversors de la indústria, les noves regions, i als representants d'organismes de la UE.

 El Festival de la Innovació abordarà les vies de desenvolupament de productes i serveis innovadors. A més, també tractarà els nous models de gestió per a prevenir i mitigar el canvi climàtic doncs un objectiu prioritari d'aquesta trobada és fomentar els contactes i relacions estratègiques a nivell internacional, dins i fora de Climate-KIC, una iniciativa impulsada i finançada per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia de la Comissió Europea (EIT). La cita de València és la quarta edició del Festival de la Innovació, de caràcter anual, que anteriorment es va organitzar a Budapest (Hongria), Bolonya (Itàlia) i Wroclaw (Polònia).


El camí cap a un nou acord mundial post-Kyoto


El primer debat del Festival de la Innovació se centrarà en el camí cap al cim mundial COP 21 sobre canvi climàtic que tindrà lloc a la fi de 2015 a París, on els líders mundials haurien d'arribar a un acord internacional que substituïsca al Protocol de Kyoto de reducció d'emissions de CO2 i que entraria en vigor en 2020. En el diàleg intervindran el professor Hans Joachim Schellnhuber, fundador del Postdam Institute for Climate Impact Research (PIK) en 1992 i director des de llavors, a més de professor de Física Teòrica en la Universitat de Postdam i codirector del Consell Assessor Alemany en canvi Climàtic; Gregory Barker, membre del parlament britànic i fins al juliol passat, Secretari d'Estat per a l'Energia i el Canvi Climàtic; Jürgen Kropp, cap de l'àrea de Canvi Climàtic i Desenvolupament del Postdam Institute; i Graham Watson, cofundador i director del Climate Parliament, una xarxa global de legisladors que treballen per a accelerar la transició cap a l'economia baixa en carboni.


Durant la vesprada del dijous, la sessió se centrarà en una perspectiva més personal dels ponents amb la finalitat de donar a conèixer les experiències individuals que van inspirar les seues decisions d'involucrar-se en la lluita contra el canvi climàtic des de diverses especialitzacions professionals. En aquesta sessió, participaran alguns dels oradors del matí, a més de Mary Ritter, ex-directora executiva del Climate-KIC i professora emèrita d'Immunologia en l'Imperial College of London, i Thomas Camerata, científic ambientalista alemany cofundador de South Pole Carbon, un projecte mundial per a liderar la reducció d'emissions.

Col·laboració públic-privada en la innovació climàtica


La segona jornada del Festival de la Innovació aprofundirà en la col·laboració pública i privada per a la innovació climàtica a través de les noves oportunitats de negoci del sector ambiental. En el debat, participaran Maximo Buch, conseller d'Economia, Indústria i Comerç de la Generalitat Valenciana, María Garaña, presidenta de Microsoft a Espanya, a més de membre del consell de govern del EIT, Charles Donovan, professor en l'Imperial College Business School de Londres, i Olivier Pascal, director gerent en la missió Grand Paris de Veolia, partenariado d'empreses i municipis.


La final de la Venture Competition, amb la finalista valenciana Closca


El divendres 31 d'octubre també s'anunciaran els tres guanyadors de la Venture Competition, al final de la qual han arribat un total de 18 start-ups europees de tecnologies netes per a combatre el canvi climàtic, entre les quals es troba una espanyola, la signatura valenciana Closca, que aposta per la bicicleta com a vehicle bàsic per a la mobilitat urbana per la seua capacitat per a evitar emissions de diòxid de carboni (CO2). I per a açò, Closca ha ideat un innovador casc que supera el concepte de nero accessori de seguretat per a convertir-se en un complement d'estil, disseny i fins i tot amb possibilitat de ser personalitzat per cada usuari. A més, aquest prototip presenta altres avantatges com el seu fàcil i ràpid plegat o la seua lleugeresa, amb la finalitat d'ocupar el mínim espai en la bossa de mà o motxilla. Closca, a més, va ser seleccionada per Climate-KIC com una de les 13 start-ups CleanTech més prometedores d'Europa per a participar, el setembre passat, en un Tour per Sant Francisco i Boston. 


La Venture Competition s'ha desenvolupat des de juny a setembre amb la celebració de 12 rondes locals en les quals han participat les millors start-ups seleccionades per l'accelerador empresarial de Climate-KIC, que té la missió de transformar les idees en èxits comercials facilitant l'accés dels emprenedors a experts, oportunitats i finançament, tant pública com a privada. 
Al llarg del festival, se celebrarà la Pioners into Practice (PIP) Showcase Competition, en la qual podran exposar les seues idees els professionals seleccionats per a participar en aquest programa de mobilitat del Climate-KIC que té com a objectiu entrenar-los en les habilitats necessàries per a adaptar-se a l'economia baixa en carboni.
També s'anunciaran els vencedors de Clean Launchpad, que és la major competició d'Europa en idees sobre canvi climàtic. Aquesta vesprada es reuniran les 30 millors startups d'11 països perquè un jurat internacional trie les millors idees de negoci en tecnologia verda.

El guanyador rebrà 10.000 euros de premi i entrarà directament en el Climate-KIC Accelerator, l'acceleradora més gran del món en aquest camp. Els finalistes espanyols, en una edició coordinada per AVAESEN i IVACE, són Evovelo, Aerox i Solaraysenergy.
El Festival de la Innovació de València conclourà amb les intervencions del director executiu de Climate-KIC, Bertrand van Ee, qui anunciarà els nous reptes de futur d'aquesta iniciativa europea, a més d'anunciar la seu de la pròxima convocatòria, i de María Victoria Palau, directora general de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat Valenciana.


Sobre la iniciativa Climate-KIC


Climate- KIC és la principal iniciativa de la UE sobre canvi climàtic.Es tracta de la major col·laboració pública-privada d'Europa centrada en la innovació per a mitigar el canvi climàtic i adaptar-se al mateix. Climate-KIC està format per empreses, institucions acadèmiques i organismes públics. 
L'organització té la seua seu a Londres i a través dels seus centres distribuïts per tota Europa, ofereixen el seu suport a start-ups, reuneix a socis en projectes d'innovació, a més de formar a estudiants amb l'objecte d'aconseguir una transformació creativa i connexa del coneixement i les idees per a obtenir productes i serveis que contribuïsquen a mitigar el canvi climàtic i adaptar-se al mateix.
Climate-KIC actualment té centres a França, Alemanya, Holanda, Suïssa, Dinamarca i Regne Unit, i a nivell regional estan representats per la Comunitat Valenciana, i les regions de Central Hungary (Hongria), Emilia-Romagna (Itàlia), Lower Silesia (Polònia), Hessen (Alemanya) i West Midlands (Regne Unit).


www.climate-kic.org

Data d'actualització: 30 de d’octubre de 2014 08:00.

Llista de notícies