El futur del codesenvolupament, a debat en el marc de la Càtedra UNESCO

Joan Lacomba.

La Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València-Patronat Sud-Nord organitza, juntament amb el grup d’investigació InMIDE, les jornades ‘El futur del desenvolupament a debat. Visions i experiències des de les institucions, les associacions d’immigrants i les ONGD’, que tindran lloc al Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials els dies 21 i 22 de maig.

Segons assenyala el professor Joan Lacomba, coordinador de les jornades, “l’objectiu és reflexionar sobre les possibles vies per al futur en relació amb el paper de les associacions d’immigrants en el desenvolupament de les seues societats d’origen”. Així doncs, en aquesta trobada acadèmica es donaran cita entitats, associacions d’immigrants de diversos països i ONGD espanyoles.
 
Dijous 21, a les 10 hores, inauguraran les jornades el director de la Càtedra UNESCO i president executiu del Patronat Sud-Nord, José Miguel Soriano, i el professor Lacomba, com a coordinador de la convocatòria. A continuació, Alexis Cloquell, del Grup InMIDE, presentarà els resultats de l’estudi ‘Diásporas y codesarrollo desde España. El papel de las asociaciones de inmigrantes en el desarrollo de los países de origen’, projecte d’R+D+I dirigit per Joan Lacomba entre 2012 i 2014, i finançat pel Ministeri de Ciència i Tecnologia.
 
A les 11 hores, se celebrarà una taula redona integrada per tècnics de diferents entitats. Hi participaran Fernando Falomir, responsable de l’Àrea de Codesenvolupament de la Fundación Ceimigra; Felipe Llamas, del Fondo Andaluz de Municipios para la Solidaridad Internacional (FAMSI); Rafael Crespo, membre del Grup de Recerca i Acció amb les Minories Culturals (GRAMC); i Cristina Saiz, tècnica en Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Lleida.
 
Un segon debat (15:30 hores) tancarà la primera jornada. Per la vesprada participaran les associacions d’immigrants Asociación Amazán (Marroc), ATIM La Rioja (Marroc), Acolvalle (Colòmbia), Ecuador Etxea (Equador) i Resortissants de Guetala (Mali).
 
La jornada de divendres, 22 de maig, començarà a les 10 hores amb una taula redona on debatran les ONGD Perifèries, MUSOL (Municipalistas por la Solidaridad y el Fortalecimiento Institucional), Fundación FADE (Fundación Ayuda Desarrollo Educación) i Red Africagua. 
 
Una exposició fotogràfica sobre els projectes de les associacions que hi participen completa les jornades. La mostra romandrà oberta al llarg de la mateixa setmana a la Facultat de Ciències Socials.
 
La inscripció a les jornades és gratuïta i el termini finalitza el pròxim 21 de maig. Les persones inscrites rebran un certificat d’assistència.
 
Organitzen les jornades la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament i InMIDE, Grup d’Investigació en Migració i Desenvolupament, dirigit per Joan Lacomba, professor del Departament de Treball Social de la Universitat de València. La recerca d’aquest grup se centra en els vincles entre la mobilitat migratòria i els processos de desenvolupament en diferents països i contextos.
 
Col·laboren en les jornades el Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València i la Facultat de Ciències Socials.
 
+Info
 

Data d'actualització: 20 de de maig de 2015 07:00.

Llista de notícies