El pintor Carles Mondrià il·lustra la poesia de Gerard Vergés

Portada del llibre.

Aquest divendres s’inaugura l’exposició 'Art i Literatura. Glossari infidel d’imatges', en la qual el pintor Carles Mondrià il·lustra poemas de Gerard Vergés (Tortosa, 1931 - 2014). En el mateix acte, que tindrà lloc a Octubre Centre de Cultura Contemporània (19: 30 hores), es presenta el llibre il·lustrat per Mondrià 'El Jardí de les Delícies' amb poemes que Gerard Vergés va escriure inspirant-se en el famós triptic d’El Jardí de les Delícies, obra cabdal del pintor neerlandès Hieronymus Bosch (El Bosch), editat per l’editorial tarragonina Arola Editors.

L’exposició i el llibre formen part d’un projecte més ample impulsat per la Universitat de València des de el Centre de Documentació d’Art Valencià Contemporani (CDAVC) "Romà de la Calle" i per Arola Editors, amb la col·laboració de l’Aula de Poesia de la Universitat.

“La iniciativa tracta de combinar el poder evocador de les paraules i la seua lectura per part de les noves generacions d’artistes, així com donar oportunitats tant als joves artistes com als alumnes de grau que realitzaran la tasca d’una co-curadoria, desenvolupant part de les seues practiques universitaries al CDAVCV”, segons explica el professor Ricard Silvestre, director del CDAVCV i comissari de l’exposició, junt a Pablo Olcina.

L’acte comptarà amb les intervencions d’Alfred Arola (Arola Editors), Begonya Pozo (Aula de Poesia de la Universitat de València), Carles Mondrià (artista plàstic) i Ricard Silvestre (CDAVC- Universitat de València).

Data d'actualització: 23 de de juny de 2016 12:39.

Llista de notícies