El Rector Peset acull hui la presentació d’un documental sobre el deteriorament de l’escola pública

Cartell del documental.

El col·legi major Rector Peset de la Universitat de València acull hui dimecres, a les 19 hores, la presentació del documental ‘En la terra mítica dels prodigis’, que analitza el deteriorament de l’escola pública valenciana. Es tracta d’un documental ficcionat, basat en un guió i la direcció de Javier Quintanilla i Frederic Ibáñez.

‘En la terra mítica dels prodigis’, Sofia, la protagonista, es pregunta com és possible que un govern que ha destinat ingents quantitats de recursos a grans obres i esdeveniments, no ha ampliat la seua escola. Un centre públic que pateix greus deficiències. Que te més ‘barracons’ que aules. La protagonista parla amb l’AMPA de la seua i altres escoles, amb els responsables de les principals forces polítiques, amb periodistes... per trobar una resposta.
 
Sofia és una xiqueta de 10 anys, alumna de l’escola pública Emili Lluch de Nàquera. Aquesta escola te més barracons que aules. Les mancances que pateixen des de fa anys, juntament amb successos com les eventuals inundacions que ha registrat el centre, han fet que Sofia escolte i participe de les reivindicacions i demandes de la comunitat escolar.
 
En el documental hi figuren, entre altres, els candidats a la Generalitat del PSPV-PSOE, Ximo Puig; de Compromís, Mònica Oltra; i d’EUPV, Ignacio Blanco. La protagonista també intenta parlar amb la consellera d’Educació, María José Català, però no ho tindrà fàcil.
 
El catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València Joan Romero, que també apareix en el documental, presentarà l’acte de hui.
 

Data d'actualització: 15 de d’abril de 2015 07:00.

Llista de notícies