El rector de la Universitat de València lliura els premis del concurs universitari GREEN IDEA 2014

La Universitat de València, dins de les accions que desenvolupa a través del Programa Campus Sostenible, ha premiat les millors idees presentades per alumnes i professors que ajuden a conscienciar-se de la responsabilitat amb l'ambient i el desenvolupament sostenible i promoure accions de millora dins dels campus. El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha lliurat els premis.

El concurs Green Idea és una activitat que gestiona l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència en el context del programa Campus Sostenible de la Universitat de València, un programa marc d'actuacions que defineixen, amb l'horitzó de 2015 i en el context de l'estratègia institucional, una política pròpia i uns principis de gestió coordinada per a contribuir a la sostenibilitat des de tots els àmbits que caracteritzen a la universitat: formació, recerca, gestió pròpia i relacions amb la societat de la qual formem part. Tot açò amb la finalitat de desenvolupar un campus sostenible i saludable, i fomentar el compromís i la participació social i de la comunitat universitària.

En aquest context, la Universitat de València va convocar el passat mes de juliol el concurs GREEN IDEA 2014, dirigit a la comunitat universitària, amb l'objectiu de premiar les millors idees que ajuden a conscienciar de la responsabilitat de la Universitat de València amb l'ambient i el desenvolupament sostenible.

De les 47 propostes presentades, el 54,1% correspon a iniciatives d'estudiants. El jurat del concurs GREEN IDEA 2014, encapçalat per la vicerectora de Sostenibilitat i Planificació, Clara Martínez, ha estat compost per membres de la Universitat de València i de la Fundació Parc Científic.

A la Categoria Educació i sensibilització per a la sostenibilitat ha resultat premiat el projecte ‘Decisió Verda’ de Miguel Ángel Ballester, que proposa un sistema de cartells informatius, PuntoECOs, per a conscienciar sobre les decisions respectuoses amb el medi ambient i fomentar uns hàbits correctes.

‘Implementació d'un sistema centralitzado per al subministrament i recuperació de productes químics per als laboratoris de recerca de la Universitat de València’, d'Álvaro Martínez, ha guanyat a la categoria Eficiència energètica i gestió dels consums. El projecte proposa implementar un sistema centralitzat per a la compra de material de laboratori i per al processament del material no utilitzat i dels residus creats.

A la Categoria Gestió de residus, el premi és per a ‘Composta en el teu centre’, de Daniel Ortolà. El projecte cerca incrementar el nombre de contenidors de reciclatge actuals i incorporar un compostador per a crear abonaments en els campus.

Per la seua banda, ‘Cotxe compartit en la UVEG’, de Juan José Martínez ha guanyat categoria Mobilitat sostenible. El projecte proposa la implantació d'un sistema de cotxe compartit que permeta reduir el nombre de viatges en vehicle privat als membres de la comunitat universitària.

Finalment a la categoria Alimentació sostenible ha obtés el premi ‘Hort urbà universitari’, de Javier García. El projecte proposa la creació d'horts ecològics en els campus de la Universitat de València.

Les propostes, dotades amb 600 €, formen part d'una iniciativa més àmplia liderada pel Campus Sostenible de la Universitat de València, la trucada Sustainable Campus Network, una xarxa formada per diferents universitats europees que, amb el finançament del Climate-KIC, té com a objectiu desenvolupar i promoure nous productes i serveis basats en la sostenibilitat, usant els campus universitaris com a models i camps de proves d'innovacions que puguen ser replicades i exportable a altres contextos urbans i socials.
 

Data d'actualització: 27 de de novembre de 2014 13:13.

Llista de notícies