Presentació de l’informe ‘Via Universitària: accés, condicions d’aprenentatge, expectatives i retorns dels estudis universitaris’

Rectorat de la Universitat.

L’edifici de Rectorat de la Universitat de València acull, aquest dijous, dia 26 de maig, la presentació de l’informe ‘Via Universitària: accés, condicions d’aprenentatge, expectatives i retorns dels estudis universitaris’, impulsat per la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració de la Xarxa Vives d'Universitats. L’acte començarà a les 18 hores. L’entrada és lliure, però cal registrar-se en aquest enllaç.

Durant el primer semestre de 2015, 19 universitats i 20.512 estudiants de les universitats de la Xarxa Vives han participat en l'enquesta ‘Via Universitària’. Les conclusions de l’anàlisi de les dades recollides aporta informació de gran valor sobre les condicions de vida dels i de les estudiants, la seua dedicació a l’estudi, la seua relació amb el món laboral, les expectatives sobre els estudis i les diferències entre estudiants d’una o altra branca d’estudis.

Dijous 26 de maig, al saló d’actes de Rectorat (avinguda Blasco Ibáñez, 13), es farà la presentació de l’informe. En l’obertura intervindrà Francisco J. Mora, president de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la Universitat Politècnica de València; Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill; i Ramon Llopis, professor titular de Sociologia de la Universitat de València.

A continuació es procedirà a la presentació dels principals resultats de l’informe. Com són els estudiants universitaris? Quins tipus de trajectòries segueixen? Com és l’ofici de l’estudiant avui? Hi intervindrà F. Xavier Grau, vicepresident de la Xarxa Vives d’Universitats, i Elena Sintes, directora científica i executiva de Via Universitària i coautora de l’informe.

Posteriorment hi haurà intervencions d’Antonio Ariño, catedràtic de Sociologia de la Universitat de València i membre de l’equip assessor de Via Universitària; Inés Soler, tècnica de Planificació, Anàlisi i Avaluació de la Universitat de València; i Jordi Caparrós, delegat d’Estudiants de la Universitat de València.

En la cloenda participarà Josefina Bueno, directora general d’Universitat, Estudis Superiors i Ciència.

El dossier es pot descarregar: http://links.uv.es/0D0GTBs

Data d'actualització: 23 de de maig de 2016 09:11.

Llista de notícies