La Universitat de València acull un congrés internacional sobre la incorporació de les TIC al sector de la salut

Logo de l'ISRII.

Dissenyar tractaments, serveis i gestionar la salut aprofitant els recursos que ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) poden reportar avantatges per a tothom: al sector i al pacient. Aquestes i altres qüestions s’abordaran en el congrés internacional que, a partir d’aquest dijous dia 23 i fins a dissabte 25 d’octubre, se celebrarà al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Més de 250 congressistes procedents d’Austràlia, els Estats Units, Europa i Llatinoamèrica s’apleguen en aquesta cita que per primera vegada té lloc a Espanya i que serà inaugurada demà dijous, a les 13 hores, al Paranimf, pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el secretari autonòmic de Sanitat, Luis Ibáñez; la presidenta de la International Society for Research on Internet Interventions (ISRII), Heleen Riper; i Gisele Roesems-Kerremans, cap de la Unitat de Salut i Benestar de la Comissió Europea. 

El seté congrés de la International Society for Research on Internet Interventions (ISRII-http://www.isrii.org), amb el lema ‘Blending Technologies to Improve Health: Global Reach, Personal Impact’, que es fa a la Universitat de València, està organitzat per l’ISRII, una organització sense ànim de lucre composta per investigadors, clínics, professionals i responsables en el context de la salut, la missió de la qual és, entre altres, fomentar l’excel·lència en el disseny, el desenvolupament i la posada a prova de programes de prevenció i intervenció basats en l’evidència, aplicats per mitjà de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), amb la finalitat de millorar la salut i el benestar dels individus. Específicament, l’ISRII se centra a promoure i disseminar idees, estudis i experiències sobre les intervencions en internet i pretén ajudar a desenvolupar directrius estratègiques en aquest àmbit. 
 
El primer congrés es va celebrar fa deu anys a Suècia (Karolinska Hospital, Estocolm) i des de llavors s’han realitzat ja sis congressos internacionals amb notable èxit de participació i assistència als Estats Units, Austràlia i Europa. Aquesta edició ha triat València com a seu, i la Universitat de València com a coorganitzadora i seu. Presideixen el congrés les professores Rosa María Baños, de la Universitat de València, i Cristina Botella, de la Universitat Jaume I. 
 
En aquests moments, la gran majoria dels països occidentals plantegen l’ús i la implementació de programes basats en les TIC com un mitjà per a poder oferir serveis de salut, de manera sostenible, a totes les persones que els necessiten. Sense dubte, el desenvolupament de les denominades e-salut i m-salut està avançant de manera molt important arreu del món, especialment a Europa. Tanmateix, la introducció d’aquests programes d’intervenció en el context sanitari a Espanya va a un ritme més lent que no en altres sectors (banca, comerç, etcètera), i aquest endarreriment és encara més notable en el camp de la salut mental. En aquest congrés internacional, hi seran presents les màximes autoritats mundials en aquest camp, per a intentar impulsar la disseminació de les potencialitats que aquestes tecnologies poden tindre en l'àmbit de la salut en general i de la salut mental en particular.
 
El congrés ofereix un programa ampli (tallers, presentacions, ponències, taules redones…) que abasta tant aspectes bàsics com assajos clínics, d’integració de les intervencions d’e-salut en els sistemes de prestació d’assistència sanitària, de difusió (distribució i comercialització), i implicacions polítiques. L’objectiu és generar un debat apassionant i la col·laboració en totes aquestes àrees. 
 
Més informació: http//www.isrii.org/2014
 

Data d'actualització: 22 de d’octubre de 2014 12:37.

Llista de notícies