Acte d'obertura curs 2023-2024.

El seminari serà impartit, en castellà, per John Slater, professor de la Universitat de Califòrnia en Davis.

 

L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la Universitat de València i el CSIC), amb seu al Palau de Cerveró, presenta el seminari Quevedo y el discurso médico, que tindrà lloc el próxim dimecres 29 d'octubre, a les 17 hores, en la sala de conferències de l'Institut. El seminari serà impartit, en castellà, per John Slater, professor de la Universitat de Califòrnia en Davis.

En els últims anys s'ha discutit el valor historiogràfic de diverses obres abans considerades pedres fonamentals de la introducció de la ciència mèdica moderna a Espanya, per exemple la Carta filosófica, médico-chymica (1687) de Juan de Cabriada, o la Antipología médica de Salvador Leonardo de Flores (1705). En moltes d'aquestes obres predominava un to agressiu, polèmic i fins i tot satíric. Es pot dir que la sàtira tant com la incipient modernitat, caracteritza els textos mèdics de l'època. De fet, la sàtira de Francisco de Quevedo, entre altres, va tindre una influència important en el desenvolupament del nou llenguatge mèdic.

John Slater és professor associat de Filologia Hispànica a la Universitat de Califòrnia en Davis, al Departament d'Español i Portuguès. Slater va nàixer a Nova York i va créixer a Massachusetts i New Hampshire. Va iniciar els seus estudis universitaris en el Earlham College i va obtindre el doctorat en la Brandeis University de Massachusetts. És autor de Todos son hojas: Literatura e historia natural en el barroco español (CSIC, 2010) i co-editor amb María Luz López Terrada i José Pardo-Tomás del recentment publicat Medical Cultures of the Early Modern Spanish Empire (Ashgate, 2014). Ha publicat nombrosos capítols de llibres, articles i ressenyes en revistes internacionals sobre temes relacionats amb la història de la literatura i de la ciència. Li interessen, especialment, les formes de representar els sabers mèdics, ja siga en el teatre, la poesia, o els documents mèdics.

 

Data 29 d’octubre de 2014 de 17:00 a 18:30. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Sala de conferències de l'institut (Palau de Cerveró. Plaça Cisneros, 4. València)

 
Organitza

IHMC López Piñero.

www.ihmc.uv-csic.es

 

Contacta difusion.ihmc@uv.es

 
Més informació