Logo de la Universitat de València Logo Càtedra en Economia Col·laborativa i Transformació Digital UV Logo del portal

Projecte ALEXNE : Equip

ADRIÁN TODOLÍ SIGNES

Investigador Principal 1
Doctor en Dret i Professor Titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social en la UV

Adrián Todolí

Llicenciat en economia en 2010 i en Dret en 2012, va obtindre el doctorat en dret cum laude en 2016. És codirector de la Càtedra d'Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València, i porta publicats més de 85 articles en revistes científiques nacionals i internacionals, així com 30 capítols de llibres, 6 monografies d'autoria única i la coordinació de 10 llibres col·lectius.

La seua reconeguda experiència dins de l'estudi de les noves tecnologies en l'àmbit laborar des de la perspectiva jurídica li ha portat a ser nomenat expert consultiu de la OIT en la comissió per a regular la Plataforma de Treball i també expert consultiu pel Ministre de Treball d'Espanya per a formar part de la comissió d'experts en algorismes i treball.

Ha sigut convidat a participar en més de 100 congressos i seminaris, molts d'ells internacionals, entre altres institucions per la Comissió Europea, la Universitat de Cambridge, la OIT, la ASNALA, la APDTSS o la ADDTSS. Així mateix, ha sigut convidat en més de 30 ocasions per a impartir cursos en diversitat d'institucions, sindicats, federacions patronals, inspecció del treball, etc.

Així mateix, posseïx una important projecció internacional en prestigiosos centres d'investigació com la Universitat Humbolt, la Wirtschaftuniversität Wien, la Universitat de Paris X-Nanterre, l'Institut Max-Planck, la Universitat de Munic, la Universitat de Cambridge, la UC Berkely o la Universitat de Porto entre altres.

Linkedin

 

IGNASI BELTRÁN DE HEREDIA RUIZ

Investigador Principal 2
Doctor en Dret i Professor Agregat, acreditat a Catedràtic (AQU), de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UOC

Ignasi Beltrán de Heredia Ruiz

Ha sigut membre en 12 projectes d'investigació en convocatòries públiques i oficials, finançades tant per administracions públiques com per institucions privades. En l'actualitat és membre d'un Grup d'Investigació Consolidat (2021 SGR 00652) i des de 2018, investigador principal (per a Espanya) del Projecte Women, Business and Law del World Bank.

Les seues publicacions han abordat totes les àrees temàtiques de la disciplina seguint diverses línies d'investigació, destacant-se per a l'objecte d'este projecte les següents:  automatització i el futur del treball; *neuroderecho del treball i psicologia de la conducta jurídica; law and economics i dret del treball; i, finalment, el risc de les TIC sobre els drets fonamentals i l'impacte de la robotització en les relacions de treball.

Ha publicat més de 89 articles en revistes indexades, 3 monografies d'autoria única, 3 d'autoria compartida, 17 capítols de llibre, 36 articles en obres col·lectives i ha coordinat una obra col·lectiva.

Té presentades 162 ponències i 40 comunicacions en diferents jornades, seminaris i congressos internacionals i estatals. Entre les seues vinculacions amb centres d'investigació internacional trobem la International Labour Organizat (ILO), la Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i l'Harvard Law School.

Linkedin

 

JOSÉ MARÍA GOERLICH PESET

Membre de l'Equip d'Investigació
Doctor en Dret i Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UV

José M Goerlich Peset

Llicenciat per la Universitat de València i Doctor per la de Bolonya (Itàlia), ha sigut Vicedegà de la Facultat de Dret de la UV entre 1998 i 2000, vicerector de professorat entre 2002 i 2006 i director del Col·legi Major Lluís Vives entre 2007 i 2012. En l'actualitat és Director del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Facultat de Dret de la UV.

Va ser magistrat suplent del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana entre 1989 i 1990, lletrat del Tribunal Constitucional en règim d'adscripció temporal entre 1990 i 1992, i àrbitre del sistema canari de solució de conflictes en 1996 i actualment ho és en el marc del Tribunal d'Arbitratge Laboral de la Comunitat Valenciana. Des del 2013 fins al 2021 va ser conseller del Consell Econòmic i Social com a expert designat pel govern. Ha col·laborat com a consultor acadèmic per a prestigioses signatures d'advocats com Broseta Abogados, EY Advocats o Cuatrecase.

És director de les col·leccions Laboral i Enfocament Laboral de l'Editorial Tirant lo Blanch, i codirector de Labos. Revista de Dret del Treball i Protecció Social. Autor de múltiples publicacions relacionades amb les seues àrees d'especialitat. Amb més de tres-centes publicacions al llarg d'una àmplia carrera investigadora és un dels autors espanyols més citats i prolífics dins de l'àmbit del Dret del Treball i de la Seguretat Social.

Linkedin

 

GEMMA FABREGAT MONFORT

Membre de l'Equip d'Investigació
Doctora en Dret i Catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UV

Gemma Fabregat Monfort

Presidenta del Consell Tripartit per al Desenvolupament de les Relacions Laborals i la Negociació Col·lectiva de la Comunitat Valenciana. Ha participat com a ponent en més d'un centenar de jornades i congressos científics a més d'actuar com a assessora especialista, entre altres coses, per a la reforma de la Llei Pública Valenciana des de la perspectiva de gènere i per a la negociació d'un Pla d'Igualtat per a empleades i empleats de la Generalitat Valenciana.

És autora, coautora, coordinadora i directora d'un més d'un centenar d'obres sota la forma de monografies, articles de revistes especialitzades, capítols de llibres i tractats pràctics. Les seues línies d'investigació més rellevants tenen a veure amb el principi d'igualtat i la prohibició de discriminació de gènere; l'assetjament en les relacions laborals; el poder de direcció, el ius variandi empresarial i els drets fonamentals de les persones treballadores; les institucions de flexibilitat interna i la negociació col·lectiva.

Entre la seua projecció internacional destaquen estades en la Università degli Studi di Roma "Tor Vergata", en  la Università degli Studi di Bolonya; en el Institute of Advanced Legal Studies de Londres, en la University of Cambridge i en la Università degli Studi di Milà.

Directora de 6 tesis doctorals, ha sigut IP de 2 projectes I+D en concurrència competitiva a més de diversos contractes d'investigació i avaluadora externa del Ministeri de Ciència i Innovació

Com a referent nacional en matèria d'igualtat de gènere i lluita contra l'assetjament, ha sigut nomenada experta per la Conselleria de Justícia de la G.V. en diverses ocasions.

Linkedin

 

AMPARO ESTEVE SEGARRA

Membre de l'Equip d'Investigació
Doctora en Dret i Catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UV

AMPARO ESTEVE SEGARRA

Magistrada Suplent de la Sala social del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana durant 18 anys, ha exercit a més d'àrbitra d'Eleccions Sindicals a la província de València segons nomenament efectuat mitjançant Resolució de la Direcció General de Treball, de 24 de juliol de 2020 de la Comunitat Valenciana, a proposta de les organitzacions sindicals i patronals més representatives i del Tribunal d'Arbitratge Laboral de la Comunitat Valenciana, segons nomenament efectuat mitjançant Resolució de la Direcció General de Treball,de 26 de maig de 2021, de la Comunitat Valenciana a proposta del Comité paritari del VI ASAC de la Comunitat Valenciana.

Dins de la seua carrera investigadora ha participat en més de 10 projectes d'investigació precompetitius nacionals i autonòmics
Ha publicat 8 monografies com a autora única i una en règim de coautoria sobre jubilació forçosa, extinció del contracte en la negociació col·lectiva, grups de societats i contracte de treball, associacions empresarials, salaris de tramitació i externalització. També ha publicat més de 140 articles en revistes indexades i és autora de més de 76 capítols de llibres i és l'encarregada d'elaborar la part 'Dret Col·lectiu del Treball' de l'obra Tot Social d'Aranzadi.

Ha presentat més de 30 ponències en Congressos nacionals i internacionals, i ha impartit més de 30 conferències i seminaris en cursos del Consell General del Poder Judicial, en universitats, sindicats, Fòrums d'Aranzadi Social i altres entitats sobre diversos temes.

Linkedin

 

ANA BELÉN MUÑOZ RUIZ

Membre de l'Equip d'Investigació
Doctora en Dret i Professora Titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social en la UC3

ANA BELÉN MUÑOZ RUIZ

Nomenada al juny de 2021 com a integrant de la Comissió d'Estudi de les Repercussions Laborals dels Algorismes pel Ministeri de Treball i Economia Social per a desenvolupar el deure empresarial de transparència algorítmica. És autora de 6 llibres (alguns en coautoria), 57 articles i 51 capítols de llibres. 

La seua línia d'investigació més recent oferix una nova perspectiva d'anàlisi de l'impacte de la tecnologia en la prestació laboral que supera l'enfocament tradicional i proposa un més inclusiu sobre la base del dret de la protecció de dades de caràcter personal.

Ha sigut investigadora principal en 5 projectes europeus i membre de l'equip d'investigació en 2 projectes europeus més. Els seus treballs han rebut més de 500 citacions nacionals i internacionals.

Entre les seues estades en centres d'investigació estrangers, destaquen la Faculty of Law, de la Universitat de Gant, la Eötvös Loránd University de Elte Law a Budapest, la Business School, Kingston University (London), el Law Department de la Universitat d'Estocolm, el Centre for Labour Market Research (CARMA) de la Universitat de Aalborg o la London School of Economics and Political Science (LSE).

Linkedin

 

RAÚL DE ARRIBA BUENO

Membre de l'Equip d'Investigació
Doctor en Economia i Professor Titular d'Economia Aplicada en la UV

RAÚL DE ARRIBA BUENO

Professor Titular d'Universitat des de 2012. Ha publicat 97 treballs entre llibres, capítols i articles. Al voltant de 30 són articles en revistes indexades i al voltant de 20 són capítols de llibre o llibres complets. Ha assistit com a ponent en 64 congressos nacionals i internacionals. Ha participat en 15 contractes i projectes d'investigació (6 finançats per la UE), sent investigador responsable en 9 (3 finançats per la UE). En total, ha participat en 8 projectes internacionals durant els últims 17 anys. Ha realitzat 12 estades d'investigació en centres de prestigi com la École des Hautes Etudes en Sciencies Sociales de Paris o el Núcleo de Investigação em Ciência Política e Relações Internacionais de Portugal.

La seua investigació té caràcter interdisciplinari, entre l'economia i la política, i orientada en part a l'avaluació de polítiques econòmiques. Les seues aportacions més rellevants se centren en el paper de les institucions formals i informals com a restriccions o catalitzadors dels processos de canvi. Actualment, és director del Grup d'Investigació 'Actors i relacions de poder en la globalització' (GIUV2020-468) de la Universitat de València.

Linkedin

 

SERGIO YAGÜE BLANCO

Membre de l'Equip d'Investigació
Doctor en Dret i Professor Ajudant Doctor en la UV

SERGIO YAGÜE BLANCO

Graduat en Relacions Laborals i Recursos Humans per la Universitat de València, amb l'especialitat en assessoria laboral i empresarial (2014), li va ser atorgat el premi Nacional de Fi de carrera pel Ministeri d'Educació (millor expedient de la titulació en el curs elegible a nivell estatal). Compta amb 13 articles de revista publicats, 13 capítols de llibre, 2 monografies com a únic autor i la direcció d'una obra col·lectiva.

Fins al moment ha desenvolupat 4 línies d'investigació principals, tres d'elles, en el marc de projectes d'investigació amb finançament públic i obtinguts mitjançant processos competitius: propietat intel·lectual i dret del treball (Projecte I+D+i DER 2011-23528), desconnexió digital (Projecte GV/2019/164), violència i assetjament en el treball (Projecte PGC2018-094912-B-I00) i successió d'empresa en l'Administració Pública. En relació amb esta última línia d'investigació ha format part de la Comissió d'Estudi i Debat per a la Reversió dels Servicis Públics Externalitzats de la Generalitat Valenciana.

Linkedin

 

ÁNGELA MARTÍN-POZUELO LÓPEZ

Membre de l'Equip d'Investigació
Doctor en Dret i Professor Ajudant Doctor en la UV

ÁNGELA MARTÍN-POZUELO LÓPEZ

Professora Ajudant Doctora en el Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València-Estudi General des de gener de 2021, és llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses i Dret per la UV.

Ha participat en dos projectes, finançats pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat i per la Generalitat Valenciana sobre relacions laborals Internacionals (Projecte DER2016-77772-P), i intel·ligència artificial i reputació en línia (Projecte GV/2019/164)
La seua investigació s'ha centrat en la determinació de la llei aplicable en matèria de Seguretat Social, però també ha dedicat diversos treballs a l'Ingrés Mínim Vital i, sobretot, al teletreball, especialment en el seu vessant internacional (per ser la més conflictiva a nivell jurídic). Resultat d'això són les seues dues monografies en solitari i una en coautoria amb el professor Tomás Sala Franco.

Així mateix, és autora en solitari de més d'una desena d'articles doctrinals publicats en revistes de reconegut prestigi en la branca de Dret del Treball i de la Seguretat Social i 15 capítols en llibres col·lectius. Finalment, quant a la seua participació en esdeveniments científics, ha contribuït a quasi una vintena de congressos i jornades nacionals i internacionals

En l'àmbit de la digitalització, la Dra. Martín-Pozuelo s'ha especialitzat en l'estudi del teletreball, un fenomen que ha experimentat un auge inesperat a conseqüència de la pandèmia sanitària iniciada al març de l'any 2020. La utilització d'esta modalitat de treball a distància està cridada a assumir un important paper en la transició ecològica, especialment en el context actual de digitalització, per la qual cosa el seu estudi esdevé una qüestió essencial en l'actualitat.

 

ANTONIO ALOISI

Membre de l'Equip d'Investigació
Doctor en Dret Mercantil i Social i Professor de Dret Laboral Europeu i Comparat en la IE University.

ANTONIO ALOISI

Membre de Lawtomation, el Centre Jean Monnet d'Excel·lència. La seua investigació se centra en l'impacte de la innovació en la regulació laboral i les institucions socials. En 2020, va rebre una beca Marie Sklodowska-Curie per al finançament del projecte Boss Ex Machina, l'objectiu del qual era mapejar les pràctiques de presa de decisions automatitzades i avaluar la idoneïtat dels marcs legals existents d'acord amb l'aplicació de tals pràctiques per a crear llocs de treball en els quals les tecnologies se centren en els treballadors. El projecte ha contribuït a la comprensió àmplia dels nous fenòmens de l'aplicació d'algorismes en les relacions laborals, que han portat al sorgiment de desafiaments legals i socials sense precedents, sent de gran ajuda per a l'adopció de processos normatius, especialment a nivell de la UE.

És coautor, junt amb de Valerio De Stefano, del llibre Your Boss is an Algorithm. Artificial Intelligence, Platform Work and Labour (Hart Publishing, 2022) i publica periòdicament articles d'investigació en importants revistes acadèmiques. Anteriorment es va incorporar al Gabinet del Ministeri italià d'Educació, Universitats i Recerca, on va treballar en un marc polític a llarg termini per a la reforma escolar a Itàlia.

Actualment està involucrat en diversos projectes sobre les implicacions sociojurídiques de la gestió algorítmica i la IA, treball en plataformes, treball remot i drets col·lectius. També participa activament en activitats de divulgació, que van des de l'assistència a conferències fins a la participació en iniciatives interdisciplinàries per a aparicions en mitjans de comunicació. És membre del Grup Transatlàntic d'Experts sobre el Futur del Treball, que promou l'intercanvi d'opinions i millors pràctiques que puguen alimentar el diàleg polític UE-EUA i posseïx una àmplia projecció internacional.

Linkedin