Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Economia Feminista Logo del portal

La Càtedra d’Economia Feminista inaugura la seua programació d’activitats amb una conferència de Lourdes Benería

  • 13 de novembre de 2017
lourdes beneria

El pròxim dijous 16 de novembre la Càtedra d’Economia Feminista de la Universitat de València inaugura la seua programació de conferències amb la presència de la il·lustre catedràtica i economista Lourdes Benería, que parlarà sobre els nous i importants reptes de l’Economia Feminista.

Aquesta conferència inaugural de la Càtedra d’Economia Feminista tindrà un apadrinament molt especial. Lourdes Benería és Catedràtica emèrita de la Universidad de Cornell i una de les pioneres en aplicar la teoria crítica feminista a les anàlisis de l’economia i els seus efectes en les condicions de vida de les persones. També va ser una de les primeres investigadores en cridar l’atenció sobre les posicions laborals de les dones i la desigualtat de gènere.

A més, Benería ha format part d’associacions internacionals com la IAFFE (Association for Feminist Economics) i ha publicat desenes de llibres i articles científics i de divulgació, sempre amb l’objectiu de reivindicar una aproximació feminista a l’economia. Aquest treball desenvolupat durant dècades li ha merescut nombrosos reconeixements, entre ells la medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya en 2002.

L’acte tindrà lloc el dijous 16 de novembre a partir de les 18.30 en el Paranimf del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, i estarà dirigit per María Luisa Moltó, directora de la Càtedra d’Economia Feminista i impulsora dels estudis de gènere en la UV.

Per a més informació, consultar el següent enllaç.