Centre idiomes UVUniversitat de València Logo del portal

El Centre d'Idiomes de la Universitat de València dona la benvinguda als estudiants nord-americans al curs intensiu d'espanyol.

  • 31 de maig de 2023
Image de la noticia

El Centre d'Idiomes de la Universitat de València es complau en anunciar l'arribada d'un grup d'estudiants nord-americans que participaran en el curs intensiu d'espanyol que se celebrarà del 30 de maig al 30 de juny, en el marc del programa “Estudis Hispànics”, en el qual participa l'Agència International Studies Abroad (ISA). Aquest programa, impulsat des de 2013 pel Departament de Filologia Espanyola de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, ofereix als estudiants l'oportunitat d'endinsar-se en la cultura i la llengua espanyoles, proporcionant-los una experiència enriquidora i un aprenentatge significatiu.

La Universitat de València és la tercera universitat d'Europa en acollir estudiants d'intercanvi internacional. Això posa de manifest la qualitat del servei que ofereix la Universitat a l'hora d'oferir docència d'alt nivell a estudiants procedents de diferents països, tant dins com fora del marc europeu.

El curs intensiu d'espanyol al Centre d'Idiomes ha estat dissenyat per proporcionar als estudiants estrangers una base sòlida en la llengua espanyola, o tan “espanyol com a segona llengua”, remarca el director del centre, Pedro Morillo. Els estudiants es divideixen en dos grups, segons el nivell: “Intermediate Spanish i “Advanced Spanish”. El programa “Intermediate Spanish” consta de les assignatures “CSpanish Culture” i “Spanish Grammar”, mentre que el programa “Advanced Spanish” inclou les assignatures “Panorama of Spanish Literature”, “Spanish Cinema” i “Spanish Culture”. Totes les assignatures tenen una càrrega de 45 hores i inclouen una avaluació dels continguts. Les classes es impartiran al UV Centre d'Idiomes, les instal·lacions del qual disposen de tot el material necessari per fer que l'aprenentatge siga còmode i eficaç.

Durant aquest mes, els estudiants nord-americans es submergiran en un entorn lingüístic autèntic i participaran en classes dinàmiques i activitats extracurriculars per millorar les seues habilitats lingüístiques. A més, tindran l'oportunitat d'interactuar amb parlants nadius d'espanyol i aprendre sobre la rica història i tradicions de València.

El Centre d'Idiomes compta amb un “equip docent altament qualificat, que té experiència en l'ensenyament d'estudiants que venen per intercanvi en el marc del programa ERASMUS”, ha afirmat la coordinadora del programa Virginia González, com a representant del Departament de Filologia Espanyola de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV. Així, els professors estan orientats a facilitar l'aprenentatge de l'espanyol d'una manera eficaç.

Les classes se centren en el desenvolupament de les habilitats de comunicació oral i escrita, així com en el coneixement de la gramàtica i el vocabulari, aprofundint en les matèries de l'art, la cultura, el cinema i la literatura espanyoles. Els alumnes també participaran en activitats pràctiques, com visites guiades a llocs emblemàtics de València i activitats culturals, que els permetran aplicar els seus coneixements en contextos reals.

"Avui, viatjar a un altre país, estudiar una altra llengua en una altra universitat, és un privilegi. En paraules de la coordinadora del programa, "Ser capaç de viure en una ciutat diferent, amb diferents costums i estil de vida, és una sort. Per això hem d'aprofitar aquest privilegi i aquesta sort”.

Tot l'equip del Centre d'Idiomes de la UV s'ha preparat perquè el grup d'estudiants nord-americans gaudeixi de l'oportunitat d'endinsar-se en la cultura espanyola i millorar les seves competències lingüístiques de manera significativa. L'objectiu és proporcionar una experiència educativa i enriquidora que dure molt després de tornar al seu país d'origen.

La Universitat de València s'enorgulleix de fomentar l'intercanvi cultural i lingüístic, i el curs intensiu d'espanyol és només un dels molts programes que ofereix per als estudiants internacionals. Amb la seua rica història i vibrant vida cultural, València és el lloc perfecte per a aquells que desitgen aprendre espanyol i descobrir les meravelles d'Espanya.