Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

Tradicions britàniques per a la tardor

  • Claire Rhian Lilly
  • 24 d’octubre de 2022

La tardor és una de les meues èpoques preferides de l'any. L'ambient als matins és fresc, les fulles comencen a adquirir brillants tons taronja i vermells, i l’oratge és suficientment fresc per abrigar-se a les nits.

Amb el començament del nou any acadèmic, per a moltes persones, la tardor també és un moment per pensar en metes i plans, potser emprendre un nou passatemps o gaudir descobrint nous llocs. Així doncs, ja tingues les teues pròpies tradicions tardorals o en vulgues provar algunes de noves, aquí hi ha algunes activitats típiques que es realitzen al Regne Unit durant la tardor.

 

PASSEJADES PEL BOSC

El Regne Unit és ple d'impressionants parcs i boscos on podeu veure com els arbres canvien de color i gaudir d'aquests colors tardorencs. És una excel·lent manera de gaudir del temps lliure amb família i amics. Escoltar el so de les fulles cruixir sota els meus peus sempre em porta records de la meua infància quan saltava sobre la fullaraca. És un moment meravellós per gaudir de l´aire lliure i aprofitar al màxim la natura.

 

RECOLLIR I DECORAR CARBASSES

La tardor també és el moment típic per a la recol·lecció de carbasses i moltes granges obren les portes perquè la gent vinga a recollir les seues dels horts de carbasses. És un esdeveniment per a tota la família i sovint també s'hi ofereixen altres activitats divertides. Després de recollir les carbasses, és hora de decorar-les i estar preparats per a Halloween. Pots fer des de les tradicionals cares de Jack o’Lantern fins a patrons divertits i creatius, segur que veuràs molts dissenys esgarrifosos!

 

 

LA COLLITA

La collita és un moment per recol·lectar cultius i donar gràcies pels aliments cultivats. Es remunta al sopar de la collita després de la recol·lecció entre finals de setembre i principis d'octubre. Avui dia, la gent ho celebra amb un àpat envoltat de familiars i amics, i en alguns pobles se celebren festivals de la collita. A més de les carbasses, la gent sol gaudir recollint altres fruites de temporada, com ara móres silvestres i pomes, i hi ha multitud d'esdeveniments a granges i horts de tot el país.

Alguns dels favorits al Regne Unit són la xocolata calenta amb malví torrats, les abundants sopes i guisats de carbassa, així com els pastissos de fruites amb pomes i móres.

MENJARS I BEGUDES TÍPIQUES DE TARDOR 

A mesura que el clima es torna més fred, és el moment perfecte per començar a preparar plats càlids i reconfortants. Alguns dels favorits al Regne Unit són la xocolata calenta amb malví torrats, les abundants sopes i guisats de carbassa, així com els pastissos de fruites amb pomes i móres.

 

 

CREAR UN AMBIENT ACOLLIDOR

En resum, la tardor és un moment per gaudir del canvi d’estacions i un clima més fresc. Molta gent fa això creant un ambient càlid a casa, fent decoracions de tardor i passant temps en companyia dels seus.