UVCulturaUV Logo del portal

 • 11/07/03 - 14/09/03

  Peces Fresques. Art Gràfic a la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

  L'exposició Peces fresques mostra una selecció de les 300 obres gràfiques que integren la col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València. Les obres elegides per a aquesta ocasió s'aproximen a la temàtica del compromís social i polític que caracteritza aquesta col·lecció, però aquesta vegada des del prisma d'una estètica més subtil i dissimulada. Així, descartant-ne les peces més agressives, aquesta mostra proposa la incursió en un territori més “fresc” i menys rigorós, apte per acompanyar el període estival.

 • 03/04/03 - 29/06/03

  Martín Caballero. L'ull viu

  La mostra aplega unes trenta peces, de les quals set pertanyen a la Col·lecció Martínez Guerricabeitia i 27 són préstecs de col·leccions particulars i d’institucions, tant privades com públiques. A través de l’exposició es fa un recorregut per la producció pictòrica dels anys setanta, vuitanta i noranta de Martín Caballero, on es reflecteix el peculiar expressionisme crític d’aquest pintor valencià. Més que parlar de retrospectiva, hem d’identificar aquesta mostra com una recopilació dels trets més representatius de la seua obra. “L’ull viu” és el títol que el pintor mateix va considerar adient, i pensem que retrata de manera contundent la seua línia vital i esperit combatiu.

 • 25/03/03 - 25/06/03

  Els vestits del saber. Enquadernacions mudèjars a la Universitat de València. 2003

 • 04/11/02 - 28/02/03

  Donacions i noves adquisicions

  L’exposició presenta les últimes incorporacions a la col·lecció artística de la Universitat gràcies al mecenatge de l’empresari Jesús Martínez i a tots els artistes que, a través d’ell, han volgut reconèixer la seua activitat de col·leccionista. La mostra vol ser un gest de reconeixement públic de la Universitat al fundador del Patronat i a la resta de donants.

 • 06/11/02 - 02/02/03

  Obrint les Caixes Negres. Col·lecció d'instruments científics de la Universitat de València. 2002-2003