Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

El Club de Lectura Quijote analitza la novel·la Los chicos de Toni Sala

  • May 14th, 2024
Novel·la Los chicos de Toni Sala

ELS CLUBS DE LECTURA ALUMNIUV SÓN GRUPS TANCATS I PER ALS QUE CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

14 Maig /  18:00 a 19:00 h
Lloc Sala Gonzalo Montiel - Centre Cultural La Nau (Universitat, 2)
Adreçat a AlumniUV Premium
Inscripció gratuïta (actualment el grup està complet encara que pots apuntar-te a la llista d'espera), https://go.uv.es/TSi4eN2
 

El poble de Vidreres comença el dia commocionat. Dos joves germans han mort en un accident de cotxe als afores. En l'ona sísmica d'aquesta doble tragèdia, un banquer viu atrapat en la seva rutina i un camioner addicte al sexe acaricia la seva escopeta amb l'esperança de rebentar-lo tot algun dia, mentre la núvia des de l'institut d'un dels germans morts, el que conduïa, intenta encaixar els fragments de la seva vida trencada i un solitari artista torna derrotat de la ciutat. Amb la crisi econòmica com a teló de fons, Toni Sala s'acosta en aquesta novel·la a les coordenades d'uns personatges perduts que deambulen pels marges d'una societat que els rebutja o, en el millor dels casos, els ignora. La mort, epicentre de la història, és alhora l'amulet que amaguen tots ells.

Toni Sala, nascut a Sant Feliu de Guíxols (Girona) el 2 d'abril de l'any 1969, és un escriptor que publica la seva obra en la seva llengua materna, el català.
De família d'hostalers, Sala va decidir trencar la tradició i decantar-se pel món de les lletres, àmbit en el qual va començar a destacar aviat.
En 1997 Sala va guanyar el Premi Documenta amb el seu llibre de relats Entomologia. Més endavant conrearia altres gèneres com l'assaig, l'autobiografia o la novel·la. Entre aquestes últimes s'han traduït al castellà títols com Els nois i Persecució, obra amb la qual va ser guardonat amb el *Premi *Crexells del Ateneu Barcelonès.