University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

L’Arxiu Valencià del Disseny esdevé com una iniciativa proposada per l’Escola d’Art Superior de Disseny de València (EASD València) i la Universitat de València, a partir de la donació dels llegats, Arxiu personal i professional de Lola Castelló i Vicent Martínez al voltant de Punt Mobles i el Llegat Manuel Lecuona.
Els seus objectius són recopilar, catalogar, custodiar, conservar, i difondre tots els materials i la documentació generada pels dissenyadors, els estudis de disseny i els departaments de disseny de les empreses pertanyents a l’àmbit geogràfic i cultural de la Comunitat Valenciana.
L’arxiu està en dipòsit, en un espai cedit temporalment per la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

7.1.- Catalogació y digitalització

El conjunt inicial de documentació està format per materials de diferents èpoques, en diferents suports i mides, des de maquetes, mobles, projectes de disseny d’interiors, fotografies, diapositives, monografies, publicacions periòdiques, CD, DVD, cartells, làmines, dibuixos, plànols, fullets i catàlegs que ocupen un total de 191 caixes i pertanyen als següents fons:

1.- Arxiu personal i professional de Lola Castelló i Vicent Martínez al voltant de Punt Mobles (104 caixes)

2.- Arxius de Manuel Lecuona 

  • Archivo Martínez Peris (54 caixes)
  • Archivo La Mediterrànea (12 caixes)
  • Archivo Curvadora valenciana. Gasisa (5 caixes)
  • Archivo hijos de Mariano García (2 caixes)
  • Archivo Martínez Medina (3 caixes)
  • Archivo Mariner (1 caixa)
  • Archivo Proyecto IMPIVA (8 caixes)
  • Material gráfico diverso (2 caixes)

Després d’una primera presa de contacte amb els materials per poder realitzar una anàlisi dels documents i decidir quins procediments seguir hem inventariat, catalogat i instal·lat l’arxiu de Manuel Lecuona que ara ocupa al voltant de 24 metres lineals.Així mateix també s’ha digitalitzat la pràctica totalitat dels fons que componen l’arxiu de Manuel Lecuona, al voltant de 15.000 imatges.

7.2- Difusió

Tertúlia organitzada per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport, i la Fundació General, sobre “L’Arxiu Valencià del Disseny. Realitat i futur”. Sala Palmireno, 19 de setembre de 2019, 19:00 h.
Ha començat les pràctiques un estudiant del Màster Universitari en Història de l’art i Cultura Visual.
Disseny i desenvolupament de la identitat gràfica de l’Arxiu.