University of Valencia logo Logo Language Center of UV Logo del portal

Gandia i la Universitat de València reforcen la seua col·laboració amb nous programes de formació i investigació

  • UVGandia
  • March 2nd, 2023
L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre. Foto: Àlex Oltra.
L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre. Foto: Àlex Oltra.

A més, de màsters i diplomes, la Universitat implantarà les microcredencials universitàries, mesura que millorarà les capacitacions laborals de la ciutadania, siga universitària o no, i augmentarà l'ocupabilitat, ja que els àmbits de formació s'acordaran en funció de les necessitats empresarials o institucionals. També s’estudiarà el desplegament del Centre d’Idiomes de la UV i del Parc Científic de la Universitat.

Quan van a celebrar-se els quaranta anys de la presència de la Universitat de València a Gandia, l’Ajuntament i la Universitat han acordar incrementar la presència de la primera de les universitats valencianes, i una de les tres primeres universitats d’Espanya, a la ciutat de Gandia.

En una visita institucional i reunió de treball en què han participat la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. La reunió també ha comptat amb la presència de les Vicerectores Ester Alba i Ángeles Solanes; el Gerent de la Universitat, Juan Vicente Climent; el director acadèmic del Centre Internacional de Gandia, Joan del Alcàzar, i el cap de gabinet de la Rectora, Joan Enric Úbeda, s’ha fet un balanç de les activitats realitzades fins el moment i s’ha analitzat les diferents alternatives per a continuar expandint UVgandia, el Centre Internacional de la Universitat de València a Gandia.

La Universitat de València aposta per Gandia a partir del pròxim curs amb projectes que ajudaran a la formació de la ciutadania amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat i les capacitacions professionals. 
Tal com han explicat la rectora i l’alcalde durant la compareixença posterior la reunió, s'ha acordat iniciar diferents línies de treball que permetran ampliar la relació entre la ciutat i la Universitat.

La més innovadora, passa per les conegudes com a "microcredencials" que permetran que les persones que així ho desitgen, encara que no disposen de formació universitària, puguen adquirir titulacions que els permeten accedir al mercat laboral o millorar el seu lloc de treball. Aquestes "microcredencials" es posaran en marxa en funció de les necessitats del sector empresarial. Les microcredencials, plantejava la Rectora, 'ofereixen als ciutadans formació competencial, eficaç, aplicada i a la carta. Es tracta d’una formació reglada i oficial que compta amb el reconeixement de l’Espai Europeu de Formació’. Per la seua banda l’alcalde Prieto afegia que 'gran part del problema que hi ha actualment és que les empreses necessiten personal qualificat de manera immediata i una de les solucions serà aquest tipus de formació per donar més oportunitats als ciutadans i empreses amb la qual cosa s'aconseguirà més generació de riquesa'.

La segona línia passa pels doctorats industrials que ja s'estan abordant amb les empreses de la Safor.

Per assolir aquests objectius, s’ampliarà el conveni de col·laboració entre les dues entitats perquè reculla aquestes noves línies de col·laboració. Paral·lelament, es posarà en marxa un grup de treball mixte que serà l'encarregat de definir les línies de formació que s'oferiran per al pròxim curs escolar.

En la seua compareixença davant des mitjans de comunicació,  Mavi Mestre ha recordat que la Universitat de València fa quaranta anys que és a la ciutat i que la seua intenció és la de continuar creixent: 'hui ens hem plantejat com la Universitat pot millorar la vida de les persones de Gandia i la comarca i la resposta ha estat millorant la formació'. Mentre, José Manuel Prieto afirmava que 'aquest acord és una excel·lent notícia per a la ciutat, ja que tindrà resultats immediats i millorarà les possibilitats de formació de cara al futur i ho farà sobretot, per a un altíssim nombre d'estudiants que es desplacen a València i que així es quedarien a la nostra ciutat per formar-se o per a altres persones que podran continuar la seua formació d'una manera molt més flexible'.

També s’estudiarà el desplegament del Centre d’Idiomes de la Universitat de València a la ciutat de Gandia. L’oferta d’idiomes de la UV és altament flexible, i imparteix formació en llengües en tots els nivells i idiomes, i té una àmplia experiència en el desenvolupament de cursos d’idiomes adaptats a les necessitats d’empreses, que a més són bonificables. El Centre d’Idiomes de la UV, a més, és un centre examinador oficial de la pràctica totalitat de les principals llengües del món. Aquesta opció d’acreditació de llengües es pot desplegar a Gandia, en funció de les demandes de la societat de La Safor. Finalment s’ha informat que la Universitat i l’Ajuntament exploraran conjuntament la possibilitat de crear una seu del Parc Científic de la Universitat de València a Gandia, per tal d’afavorir la transferència de coneixement des de la Universitat als teixits productius i administracions públiques de la comarca.