UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

Les Nacions Unides que volem

  • 15 d’abril de 2021
Image de la noticia

Amb motiu del 75 aniversari de les Nacions Unides la Universitat de València en col·laboració amb Centre de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions de les Nacions Unides situat en la localitat valenciana de Quart de Poblet, i amb l'inestimable suport de la seu de la Biblioteca Depositària de Nacions Unides -que tenim el privilegi de tindre en la nostra universitat-, celebrarem el pròxim 22 d'abril l'esdeveniment en línia: "Les Nacions Unides que volem". Aquest esdeveniment conflueix amb el projecte yODSi de la Universitat de València, coordinat pel Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i de UVSostenibilitat, i amb la col·laboració de les diferents Facultats.
El dia triat per a la celebració és el 22 d'abril, Dia Internacional de la Terra, perquè volem recordar que necessitem protegir la biodiversitat i cuidar (ens) en la nostra llar compartida: la Terra. Si ens arriscar-nos a la destrucció de la diversitat de la comunitat de vida, la vida en el nostre Planeta -tal com la coneixem- no serà possible. Es necessiten canvis fonamentals en els nostres valors, institucions i formes de vida: necessitem un canvi cap a una economia més sostenible que funcione tant per a les persones com per al planeta. 


L'esdeveniment en línia: "Les Nacions Unides que volem" és el resultat de la col·laboració entre Nacions Unides i la Universitat de València. Té la intenció que les noves generacions experimenten el protagonisme que tenen per a donar forma al futur que volem i situar l'Agenda 2030 com a far per al seu futur acompliment professional i personal. El professorat i l'alumnat de les diferents facultats han estat treballant amb il·lusió en la preparació d'aquest esdeveniment per a despertar la reflexió, la cerca i selecció de fonts documentals, l'elaboració del discurs escrit i les habilitats d'oratòria. La inauguració es realitzarà per la Directora del Centre Global de Serveis de les Nacions Unides, la Rectora de la Universitat de València i el President de la Generalitat Valenciana. Després es desenvoluparan quatre taules de diàleg: ·”Ciència i Tecnologia al servei dels Objectius del Desenvolupament Sostenible i la mitigació del canvi climàtic”, amb la intervenció de Fàtima Della Bellver i Pablo Rosillo Rodes -estudiants de la Universitat de València- i Natalia Baiona, Directora d'Innovació, Educació, i Inversions de la OMT. A continuació, la taula “Intel·ligència artificial en un planeta finit: reptes de l'Agenda 2030”, amb la intervenció d'Amina Abed i Lionel Vasseur Duvivier -estudiants de la Universitat de València- i Joaquín Nieto Sainz, Director de l'Oficina OIT per a Espanya i Expert en l'Agenda 2030. Després de la pausa de descans, tindrem a la taula “L'era digital des de la perspectiva ètica, històrica i socioantropológica. Oportunitats i reptes de l'Educació per a Desenvolupament Sostenible”, amb la intervenció de Carlota Gómez Herrera i Javier Villarroya Villalba -estudiants de la Universitat de València- i Enrique Yeves Valero, Coordinador per a Espanya del 75 Aniversari (i anterior Director de la FAO a Espanya). I després, la taula “Drets Humans i aplicacions de la intel·ligència artificial al servei de l'Agenda 2030”, amb la intervenció d'Ana Suarez Rus i Guzmán Blanco Saez -estudiants de la Universitat de València- i Joaquín Nieto Sainz Director de l'Oficina de la OIT per a Espanya i Expert en l'Agenda 2030, coordinador Superior del Programa de Seguretat Alimentària i Nutrició. L'acte es clausurarà amb la intervenció de les pròximes generacions: la xiqueta Patricia Martínez Server i el xiquet Pablo Manzanera Martínez.

Més informació

Programa

ENLLAÇ d'accés al'esdeveniment del 22 d'abril  (gratis i sense inscripció prèvia):

https://eu.bbcollab.com/guest/3b91bd8960134f998ffe18d990ad7ddb