UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

GT5 Comerç just i de proximitat

GT5 COMERÇ JUST I DE PROXIMITAT. Col·laboració en temes de comerç just i entorn social.

 

És conegut que la transformació profunda dels processos de producció i consum de béns i serveis és fonamental per a poder transitar cap a un model de relacions comercials més justes i cap a economies i societats que posen la vida en el centre.
La Universitat pot tindre un paper clau a impulsar aquestes transformacions. En moltes altres coses, pot fomentar entre la comunitat una cultura del consum més conscient i responsable; pot ser un espai on s'oferisquen i s'assagen possibilitats de consum més justes i sostenibles; o pot ella mateixa, com a institució, proveir-se de béns i serveis d'una manera més responsable.
Des del Grup de Treball 5 es pretén avançar en totes aquestes línies. Per a això comptem amb la voluntat del Vicerectorat; amb un grup de persones de la comunitat universitària molt activa i compromesa; i amb el treball que porta realitzant des de fa dècades en el nostre entorn multitud d'organitzacions, institucions i moviments socials preocupats pel comerç just i el consum transformador.
Com la resta de grups de treball, es tracta d'un grup molt divers i obert a tota la comunitat universitària, amb moltes iniciatives en marxa (com la promoció de mercats agroecològics als nostres campus o diferents accions per a promoure el consum responsable) i en el qual pots participar i comprometre't en la mesura que ho desitges. 

Uneix-te al Grup de Treball 5 Comerç Just i de Proximitata enviant un correu a sostenibilitat@uv.es

 

Sergio Belda, Cap d'Iniciatives de Comerç Just i de Proximitat

Professor de l'Àrea de Treball Social i Serveis Socials, Facultat de Ciencies Socials