UVSustainability,UVSustainabilityUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

La Universitat de València (UV) es complau a comunicar a la comunitat universitària que València ha sigut triada com a Capital Verda Europea per a 2024.

  • October 28th, 2022
Image de la noticia


La UV està fermament compromesa amb el desenvolupament d'una agenda global cap al desenvolupament sostenible, d'acord amb els compromisos mundials, europeus i nacionals, amb una especial atenció a nivell local. Situades sovint en el cor de les ciutats, les universitats constitueixen llocs de trobada clau entre la comunitat universitària i urbana. 
En particular, els compromisos de l'Ajuntament de València amb la UV, a través del Projecte de Capital Verda Europea, forgen com especialment rellevants les accions que potencien el binomi Universitat- Ciutat i Comunitats Sostenibles (ODS 11). 
Des del Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable s'aposta perquè la sostenibilitat siga un principi rector i un valor fonamental per a la comunitat universitària a través de les accions previstes per l'equip de treball d'UV Sostenibilitat: https://www.uv.es/uv-sostenibilitat/ca/uvsostenible/grups-treball.html
Des d'UV Sostenibilitat es desplegarà el full de ruta per a avançar en les millors pràctiques universitàries en sostenibilitat inclusiva i deliberativa. La comunitat científica reconeix a les institucions universitàries com a agents de canvi essencials per a avançar cap al desenvolupament sostenible, considerant el seu paper vital en els processos d'ensenyament-aprenentatge i investigació, la reflexió crítica i el desenvolupament d'enfocaments innovadors i solucions sostenibles. Paral·lelament és clau el paper socioeconòmic de la comunitat universitària tant en el si de la UV com a nivell extern, en els seus rols com a ocupadors, consumidors i de servei públic per a l'establiment d'aliances. 
Avançar en una sostenibilitat multidimensional per a una vida que meresca ser viscuda requereix un nou pacte social i un nou model de desenvolupament que reconeguen la interdependència existent entre els sistemes socials, econòmics i ambientals. La Capital Verda Europea constitueix una clara posada per a una nova governança universitària en connexió amb els agents locals per a avançar cap a ciutats descarbonitzades, resilients, justes i equitatives. 

Isabel Pla Julián Cap d'Iniciatives de Sostenibilitat