UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Plena ocupació per al grau en Enginyeria Informàtica de la UV, segons l’últim estudi d’inserció de la Universitat

  • Fundació General UV
  • 11 d’octubre de 2022
 

D’acord amb l’anàlisi de dades extretes de l’últim estudi d’inserció laboral de graus realitzat pel servei d’ocupació de la Universitat de València, UVocupació, el grau en Enginyeria Informàtica que ofereix l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la UV és l’únic que presenta una taxa d’activitat i d’ocupació del 100% a dos anys de finalitzar la carrera.

El quart estudi d’inserció, recentment publicat, mostra a més que el 100% de les persones titulades en aquesta enginyeria ja tenen alguna experiència laboral posterior a la finalització dels estudis.

Víctor Marín, graduat en Enginyeria Informàtica per la Universitat de València, ens ho conta en el següent capítol de ‘Treballem. De la Universitat al món laboral’, on explica com va arribar a realitzar les pràctiques, quines són les possibles eixides professionals de la carrera, què aprenen els estudiants durant el seu pas per la universitat i com enfocar-se al futur.

Enginyeria Informàtica és un grau que també destaca per presentar a la pràctica totalitat de les persones titulades ocupades durant els dos anys següents a la finalització dels estudis superiors.

Ocupació actual
Així mateix, el 100% de les persones enquestades treballava en un lloc relacionat amb la seua titulació, sent aquest el percentatge més elevat de la UV juntament amb titulacions com ara Medicina, Enginyeria Telemàtica o el doble grau en Farmàcia i Nutrició Humana i Dietètica.

El treball estable és un altre indicador de rellevància amb prop del 77%, el segon percentatge més alt de la UV després d’Enginyeria Multimèdia, i tenint en compte que el valor global de la Universitat és del 33,68%; mentre que el 92,3% treballa a jornada completa.

Els sectors principals en els quals exerceixen la seua labor les enginyeres i els enginyers informàtics són les tecnologies de la comunicació, la consultoria i l’assessoria, l’educació i la recerca (i+D+I), on poden exercir com a directors de projectes, programadors, científics de dades, desenvolupadors de programari, enginyers de programari, full staff developer, professors, arquitectes de big data, responsables de ciberseguretat industrial, analistes d’aplicacions o directors de desenvolupament, entre molts altres llocs.

Així doncs, segons sostenen des de l’Àrea d’Estudis d’UVocupació, el grau en Enginyeria Informàtica “es manté al mateix nivell que en anteriors estudis, sent un dels que millor inserció laboral presenten en la UV donada la gran demanda que hi ha en el mercat laboral d’aquesta mena de professionals”.

Llista d'enllaços: