University of Valencia logo Logo Faculty of Biological Sciences Logo del portal

.
.
.
.
.
.

Conferència de la biòloga evolucionista Rosemary Gillespie, aquest dilluns, amb motiu del VIII Memorial Peregrí Casanova

  • March 21st, 2017

Rosemary Gillespie, biòloga evolucionista i professora de la Universitat de California, impartirà la conferència ‘Origins of diversity in islands’ aquest dilluns 27 a les 12.00 hores en la sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, amb motiu del VIII Memorial Peregrí Casanova. L’acte ret homenatge a qui fóra catedràtic d’Anatomia de la Facultat de Medicina, introductor de les idees evolucionistes i organitzador de l’homenatge a Darwin al Paranimf de la Universitat de València l’any 1909.

La recerca de Rosemary Gillespie se centra en la investigació sobre la dinàmica de la biodiversitat i com ha progressat aquesta els darrers anys en dues direccions separades: una ecològica, la qual estudia els canvis en l’espai en un moment donat; i una altra evolutiva, que analitza els canvis al llarg del temps.

En la seua ponència, Gillespie exposarà com els arxipèlags amb una cronologia geològica coneguda proporcionen una oportunitat única per a estudiar les interaccions ecològiques durant l’evolució. Gillespie se centrarà en aquesta presentació en l’arxipèlag hawaià, i resumirà el progrés hagut en l’estudi dels processos ecològics i evolutius.

Rosemary Gillespie ha presidit societats científiques com la International Biogeography Society i l’American Arachnological Society. Amb més de 90 treballs científics publicats, ha estat l’editora principal de la Encyclopedia of Islands.

El Memorial Peregrí Casanova és organitzat per l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació-Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.

Els anteriors Memorials Peregrí Casanova han comptat amb conferenciants com Stanley L. Miller (University of California, San Diego), David M. Hillis (University of Texas, Austin), Francisco J. Ayala (University of California-Irvine), José Luis Sanz (Universidad Autónoma de Madrid), Rosemary i Peter Grant (Princeton University), i Roger Butlin (University of Sheffield).  

Images: