Model d’avaluació: Criteris
El model d'avaluació estava basat en set criteris que definien els aspectes més rellevants que convenia valorar del Pla d'Acció Tutorial.
El diagrama següent resumeix l'estructura d'aquests criteris:
Fases
Per a dur a terme l'avaluació, des de la Unitat de Qualitat es va elaborar una guia la finalitat de la qual va ser orientar el treball dels membres dels Comitès d'Avaluació.
El Comitè d'Avaluació del Pla de Tutories per a la Transició d'una titulació era un òrgan tècnic d'experts nomenat per la Junta del Centre i/o la CAT. Havia d'elaborar un informe que, després d'una valoració detallada i reflexiva de la realitat, identificara punts forts i febles del processe tutorial i arreplegara una proposta explícita d'accions de millora.
La composició de cada Comitè d'Avaluació va ser flexible, assegurant en tot moment la participació dels autors del Pla: professors-tutors i estudiants. Es va recomanar que no sobrepassara els set membres i que la coordinara el coordinador del Pla de les Tutories o un altre membre de l'equip directiu, com a mostra del suport institucional que es donava a aquesta iniciativa.
El Comitè d'Avaluació de cada titulació va descriure i va valorar la situació dels seus ensenyaments, i va seleccionar i va proposar un pla de millora a desenvolupar durant els anys successius. Aquest informe va passar una revisió tècnica per membres de la Unitat de Qualitat, els quals van fer noves aportacions i recomanacions. El resultat d'aquest procés va ser l'informe inicial (o informe d'autoavaluació) que, una vegada acabat, es va enviar al Vicerectorat d'Estudis.
Conseqüentment, l'informe no va constituir un punt final, sinó un punt d'eixida encaminat a la qualitat del sistema. El seu principal objectiu era la millora educativa de la nostra institució, l'optimització del que ja existia, la millora dels processos d'avaluació interna, la consolidació d'una cultura de la qualitat i la coherència entre l'oferta acadèmica i els resultats esperats.