La Universitat presenta a l’IVAM un llibre sobre els espais d’innovació cultural

Fotografia d'arxiu de l'entrada a l'IVAM.

El grup de recerca en Economia de la Cultura (Econcult) presenta aquest dimarts, 9 de juny, el llibre ‘Espais per a la innovació, la creativitat i la cultura’. La presentació tindrà lloc al saló d’actes de l’IVAM, a les 19 hores. El treball, editat per Publicacions de la Universitat de València (PUV), és el resultat de les reflexions i recerques dutes a terme en el marc del projecte europeu 3C4Incubators i suposa un repàs a les noves funcionalitats dels espais en els processos d’innovació, activació de la creativitat i promoció de la cultura.

Els autors de la publicació són Chema Segòvia (arquitecte), Ramón Marrades (economista especialitzat en temes urbans), Pau Rausell (economista i director d’Econcult) i Raül Abeledo (economista especialitzat en desenvolupament i sostenibilitat). El llibre arreplega també altres aportacions externes com les de David Estal, Sergio Martín, el col·lectiu LaCol, Guillermo Arazo, Raúl Oliván o l’equip de Paisaje Transversal.
 
L’obra es presenta com un cos teòric que teixeix i posa en relació diferents tendències i plantejaments, que al seu torn són il·lustrats a través d’una àmplia selecció internacional de casos d’estudi. Evitant l’ànim de construir un discurs tancat, les aportacions de veus externes a l’equip d’Econcult completen el discurs i apunten alhora cap a altres línies de continuïtat. El discurs construït és exemplificat amb una selecció de sis casos d’estudi per apartat i la publicació arreplega 48 casos d’estudi de diferent orientació i procedència. Cadascun dels casos d’estudi és presentat per mitjà d’una fitxa esquemàtica i un resum executiu i és il·lustrat amb dues fotografies.
 
El treball compta amb una versió en anglés en una cuidada proposta de web-book que també s’ofereix des de la Universitat de València en el web http://www.uv.es/spaces
 
L’obra, que es presenta per primera vegada a València, té previst protagonitzar diàlegs i debats a Saragossa (Zaragoza Azctiva La Azucarera, 10 de juny) i després de l’estiu en espais tan emblemàtics com Fabra i Coats (Institut de la Cultura de Barcelona), Intermediae en Matadero de Madrid, i a Sevilla amb La Matraka i Cirugeda. De fet, el treball ja ha suscitat un ampli debat en les xarxes socials, provocant un manifest liderat per Raúl Oliván de Saragossa Activa, titulat ‘Cap a un manifest dels ESPAIS de nova generació’
 
En la presentació de València estaran presents, a més dels autors, Guillermo Arazo, de ‘Les Naus’; Alvaro de los Ángeles, de l’IVAM; i les experiències de ‘Cabanyal Íntim’ i els ‘Horts Urbans’ de Benimaclet, ja que es tracta d’experiències arreplegades en la publicació.
 
+Informació
 

Last update: 8 de june de 2015 12:31.

News release