Competència número CE7: Identificar, dissenyar, obtenir, analitzar, controlar i produir fàrmacs i medicaments, i també altres productes i matèries primeres d’interès sanitari d’ús humà o veterinari.

Competència número CE8: Avaluar els efectes terapèutics i tòxics de substàncies amb activitat farmacològica.

Competència número CE9: Saber aplicar el mètode científic i adquirir habilitats en el maneig de la legislació, les fonts d’informació, la bibliografia, l’elaboració de protocols i altres aspectes que es consideren necessaris per al disseny i l’avaluació crítica d’assajos preclínics i clínics.

Competència número CE10: Dissenyar, preparar, subministrar i dispensar medicaments i altres productes d’interès sanitari.

Competència número CE11:Prestar consell terapèutic en farmacoteràpia i dietoteràpia, i també en l’àmbit nutricional i alimentari als establiments en què presten serveis.

Competència número CE12: Promoure l’ús racional dels medicaments i productes sanitaris, i adquirir coneixements bàsics en gestió clínica, economia de la salut i ús eficient dels recursos sanitaris.

Competència número CE13: Identificar, avaluar i valorar els problemes relacionats amb fàrmacs i medicaments, i participar en les activitats de farmacovigilància.

Competència número CE14: Portar a terme les activitats de farmàcia clínica i social, seguint el cicle d’atenció farmacèutica.

Competència número CE15:Intervenir en les activitats de promoció de la salut i la prevenció de malalties en l’àmbit individual, familiar i comunitari, amb una visió integral i multiprofessional del procés salut-malaltia.

Competència número CE16: Dissenyar, aplicar i avaluar reactius, mètodes i tècniques analítiques clíniques, amb coneixement dels fonaments bàsics de les anàlisis clíniques i de les característiques i continguts dels dictàmens de diagnòstic de laboratori.

Competència número CE17: Avaluar els efectes toxicològics de substàncies i dissenyar i aplicar les proves i anàlisis corresponents.

Competència número CE18: Desenvolupar anàlisis higienicosanitaris, especialment els que estan relacionats amb els aliments i el medi ambient.

Competència número CE19: Desenvolupar habilitats de comunicació i informació, tant orals com escrites, per tractar amb pacients i usuaris del centre on exercisca l’activitat professional. Promoure les capacitats de treball i col·laboració en equips multidisciplinaris i les que es relacionen amb altres professionals sanitaris.

Competència número CE20: Conèixer els principis ètics i deontològics segons les disposicions legislatives, reglamentàries i administratives que regeixen l’exercici professional, compreses les implicacions ètiques de la salut en un context social en transformació.

Competència número CE21: Reconèixer les pròpies limitacions i la necessitat de mantenir i actualitzar la competència professional, tenint una cura especial de la importància de l’autoaprenentatge de nous coneixements basats en l’evidència científica disponible.