Opening ceremony of the 2023-2024 academic year.

El professor Román de la Calle, reelegit president de l’Acadèmia de Belles Arts de San Carles

Roman de la Calle

El catedràtic d’Estètica dirigeix l’Institut de Creativitat i Innovació Educativa de la Universitat de València

El ple de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Carles ha triat la candidatura presidida per Román de la Calle, catedràtic d’Estètica i director de l’Institut de Creativitat i innovació Educativa de la Universitat de València, per a seguir al capdavant de la institució durant els pròxims quatre anys. La Reial Acadèmia va ser creada el 14 de febrer de l’any 1768 pel monarca il·lustrat Carlos III.

Román de la Calle és president honorari de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art, membre del Patronat del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) i del Patronat Martínez Guerricabeitia, de la Fundació General de la Universitat de València, ha format part del consell rector de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) i està en possessió de la Creu d’Alfonso X el Savi i de la Medalla de Plata al Mèrit Professional del Ministeri d’Educació. En 2004 va ser nomenat per la Diputació de València director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), càrrec del que va dimitir en 2010 com a conseqüència de la supressió de 10 fotografies de l’exposició “Fragments d’un any” organitzada per la Unió de Periodistes Valencians, que Román de la Calle va qualificar de censura. La majoria de les imatges excloses reflectien notícies protagonitzades per membres del Partit Popular. El president de la Diputació de València, Alfons Rus, va assegurar llavors que “les exposicions són exposicions, i no política”. L’actitud del professor Román de la Calle va rebre nombrosos elogis de la societat civil valenciana i la Unió de Periodistes Valencians li va distingir amb el Premi Llibertat d’Expressió.

L’equip de la nova directiva de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Carlos està format per destacades personalitats de la cultura artística valenciana. A més de Román de la Calle, com president, està integrat per Francisco Taberner, vicepresident; Felipe Garín Llombart, secretari; Salvador Aldana i Álvaro Gómez Ferrer, vocals delegats; i Enrique Mestre, vocal tresorer. D’aquesta forma, un teòric de l’art i de l’estètica, dos historiadors de l’art, dos arquitectes i un artista conformen la Junta de Govern, que seguirà dirigint la Reial Acadèmia de Belles Arts en la seua pròxima singladura. Segons fonts de la pròpia institució, la participació en les votacions ha estat molt alta. Dels 24 Acadèmics numeraris amb dret a vot, han participat en la consulta electoral 21. Sent 20 els vots rebuts per l’equip de Román de la Calle.

El professor Román de la Calle ha promès mantenir l’actualització de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Carlos, persistint en les seues publicacions, activitats culturals, investigacions i informes sobre patrimoni, a més d’ampliar la divulgació i el recolzament a la cultura artística valenciana.

 

Last update: 28 de february de 2011 14:10.

News release