Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Universitat de València

Saps què és un gen? Quants creus que tenim? Saps per què hi ha persones intolerants a la lactosa? O amb el cor a la dreta? Què és el daltonisme i per què afecta majoritàriament als homes? Saps per què els gats tricolors son femelles? I saps que tenim cèl·lules programades per morir? A l’exposició “Una visita al genoma”, volem donar resposta a aquestes i altres preguntes sobre l’herència.

“Una Visita al genoma” no és una exposició a l’ús. Fruit d’un projecte ApS (Aprenentatge i Servei) dut a terme pel col·lectiu GEMEG (grup per a l’elaboració de materials educatius de genètica) amb motiu dels 50 anys d’estudis de Biologia a la Universitat de València, l’exposició vol visitar els centres de secundària amb l’objectiu de convertir-se en instrument de treball per als estudiants de ciències, especialment de primer i segon curs de batxillerat, alhora que de divulgació científica en general. A la mateixa, a partir de gens i cromosomes presentem un bon grapat de conceptes bàsics de genètica així com algunes curiositats.

L’exposició consta de 30 panels de cartró ploma de 70x100 cm (ample per alt), redactats en valencià. Es disposa de codis QR i adreces web per consultar-los tant en valencià com castellà. Així mateix, l’exposició es pot complementar amb una proposta didàctica de visita activa, orientada a estudiants de tercer i quart d’E.S.O., consistent en resoldre preguntes relacionades amb l’estructura del genoma humà i conceptes genètics.

Més informació:

Contacte

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies