Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

OBJECTIUS: D'una banda, es pretén dur a terme un treball coordinat entre un grup de professors d'ensenyament secundari i d'Universitat. D'altra banda, es persegueix motivar als estudiants de secundària cap al treball experimental i l'enginyeria, introduint els mètodes i tècniques de l'enginyeria informàtica i les tecnologies multimèdia. 

CONTINGUTS:  

TALLER DE GESTIÓ DE PORTALS WEB

Instal·lació i configuració d'un gestor de continguts de portals web. La instal·lació es realitza utilitzant màquines virtuals, per la qual cosa aquells estudiants que acudisquen amb un pendrive podran portar-se el gestor i usar-ho en els seus propis ordinadors.

TALLER DE DESENVOLUPAMENT DE VIDEOJOCS

En aquest taller s'aborden els conceptes necessaris per al desenvolupament d'un xicotet joc tridimensional. El taller comença amb una breu introducció teòrica on s'introdueixen els conceptes de món virtual, càmeres, geometria, il·luminació i comportament físic. I continua amb la realització pràctica d'un minijoc, usant programari específic per al desenvolupament de videojocs i aplicacions 3D.

TALLER DE REALITAT AUGMENTADA 

Què és i com podem crear continguts de realitat augmentada? En aquest taller pretenem familiaritzar als alumnes amb aquesta tecnologia, cada dia més present en les nostres vides. Per a açò, revisarem en què consisteix la realitat augmentada, quins elements es necessiten per a visualitzar objectes virtuals, quins dispositius s'utilitzen i, tot açò, mentre realitzem el nostre propi exemple.

TALLER D'INTRODUCCIÓ A LA PROGRAMACIÓ DE DISPOSITIUS MÒBILS AMB APP INVENTOR

En aquest taller es presenta l'aplicació en el núvol App Inventor, desenvolupada en el MIT, com a eina d'introducció a la programació per a principiants. Mitjançant un entorn gràfic basat en blocs funcionals, els participants en el taller aprenen els principis bàsics de la programació i l'algorítmica sense que necessiten tenir coneixements previs de cap llenguatge. Al final de la sessió, els participants hauran sigut capaços de desenvolupar una petita aplicació que podran executar en el seu propi dispositiu mòbil Android.

Totes les eines emprades en el taller són gratuïtes.

  

PARTICIPANTS: Estudiants de tecnologia, informàtica, tecnologia industrial i/o física i química de 4 d'ESO, 1º i 2º de Batxillerat i de Cicle Formatiu de Grau Superior.

COORDINADORA: Inmaculada Coma Tatay

DATA D'INSCRIPCIÓ:  del 10 al 25 d'octubre de 2019

DATA I LLOC DE REALITZACIÓ: Setmana del 13 al 17 de Gener de 2020. Cada grup vindrà un dia que li serà assignat per l'organització.

HORARI: 9:30-13:30

INFORMACIÓ: http://www.uv.es/etse

Tlf.: 963543211