Universitat de ValènciaFacultat d'Economia Logo del portal

Procediment d'admissió

El procediment d'admissió a màster és el procés mitjançant el qual s'ordenen les sol·licituds i s'adjudiquen les places oferides. A la Universitat de València és un tràmit que es realitza de forma centralitzada i es gestiona des del Servei d'Estudiants. 

En aquest enllaç pots trobar tota la informació relativa al procediment d'admissió per al curs 2025-2026.

IMPORTANT

  • L'estudiantat que estiga en posessió d'un títol universitari oficial que done accés als estudis de màster, tindrà prioritat en la matrícula sobre els estudiants als quals els quede per superar el Treball de Fi de Grau i fins a un màxim de 9 crèdits ECTS. Aquests últims només podran accedir als estudis de màster si, una vegada finalitzada la matrícula i la crida de llista d'espera dels i les estudiants que accedeixen amb estudis finalitzats, continuen quedant places vacants en el màster.
  • Les persones participants en la Fase Ordinària que no obtinguen plaça i queden en llista d'espera o l'hagen perduda per no haver-se matriculat en termini, per a participar en la Fase Extraordinària hauran d'enviar una nova sol·licitud triant màsters en els quals queden places vacants, sempre que no hagen sigut excloses en aquests màsters en Fase Ordinària
  • La Fase Extraordinària s'obri només per als màsters que no hagen completat la seua oferta de places en Fase Ordinària.
Matrícula

A la Universitat de València la matrícula és en línia i pot formalitzar-se des de qualsevol ordinador o dispositiu electrònic connectat a Internet. Pots consultar els períodes de matrícula per al curs 2025-26 ací. 

Si eres estudiant de nou ingrés, per a iniciar el procés de matrícula hauràs d'obtindre les teues credencials (usuari i contrasenya), que donaran accés, a més, als serveis telemàtics de la UV.

Com em matricule? 

Per mitjà de aplicació informàtica d'automatrícula, en les dates indicades per a cada període. Les persones admeses QUE NO ES MATRICULEN EN ELS PERÍODES ESTABLITS, PERDRAN LA PLAÇA, i aquesta s'oferirà a la crida en llista d'espera. 

Abans de la matrícula és convenient consultar el pla d'estudis de cada màster per a poder determinar, si és el cas, les assignatures optatives que millor s'adapten a les teues preferències. En aquells màsters que inclouen l'especialitat en el títol (M. O. en Direcció i Planificació del Turisme i M. O. en Economia Social) la matrícula es realitzarà de les optatives de l'especialitat triada, no sent possible matricular assignatures de diverses especialitats.

En els màsters que admeten per especialitat (M. O. en Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió i M. O. en Màrqueting i Investigació de Mercats) la matrícula es realitzarà de les optatives de l'especialitat en la qual has sigut admés. Per a poder canviar d'especialitat, hauràs de ser admés, per llista d'espera, en ella.

En el cas que ja estigues matriculat/dona en un màster que vas sol·licitar en segona o tercera opció i se t'adjudicara plaza per llista d'espera en una opció prioritària, hauràs d'anul·lar la matrícula en eixe màster abans de matricular-te en la nova plaça assignada per la llista d'espera. 

Els qui després de formalitzar la matrícula obtinguen plaça en una altra Universitat hauran de presentar la renúncia a la matricula realitzada mitjançant escrit acompanyat de còpia de la carta d'admissió en els nous estudis. Aquesta sol·licitud es pot fer per correu electrònic (adjuntant còpia del DNI) a postgraueconomia@uv.es.

De quants crèdits em matricule?

El règim de dedicació és, amb caràcter general, de temps complet, amb 60 crèdits per curs acadèmic. L'estudiant a temps complet haurà de matricular-se d'un mínim de 36 crèdits i un màxim de 72. 

El règim de dedicació a temps parcial se seleccionarà en el moment de la matrícula i permet matricular-se d'entre 24 i 36 crèdits. En aquest cas, el màster es realitzarà en diversos cursos acadèmics, fins a completar els crèdits necessaris per a l'obtenció de la titulació. 

Si és la teua segona matrícula, en tot cas, hauràs d'incloure obligatòriament totes les asignatures pendents de cursos anteriors, fins i tot en el cas que s'estiga a l'espera de les qualificacions definitives (en cas que resulten aprovades, s'esborraran automàticament de la matrícula).

Com puc comprovar la meua matrícula?

Finalitzada la matrícula es pot consultar el resum de la mateixa des del Portal de Serveis. 

D'altra banda, si necessites un certificat d'aquesta matrícula podràs obtindre'l a través de la Seu Electrònica.

Una vegada matriculat, he d'aportar alguna documentació?

Una vegada realitzada la matrícula, i fins al 15 de setembre, la documentació s'entregarà de manera telemàtica a través del Portal de Serveis

  • Si optes pel pagament domiciliatordre de domiciliació bancària degudament emplenada, en cas que no l'hages presentada anteriorment o hi haja modificació del número de compte. 
  • Documentació que acredite l'exempció en el pagament de les taxes de matrícula, si és el cas: membres de família nombrosa o monoparental, víctimes de terrorisme, víctimes de violència de gènere, persones amb discapacitat. Excepte si l'exempció ha sigut validada automàticament per l'aplicació d'automatrícula. 

Puc modificar la meua matrícula? 

La modificació de matrícula té caràcter excepcional; per la qual cosa, es recomana que abans del procés de matrícula tots els estudiants la planifiquen correctament i estudien tota la informació necessària (horaris, normatives, continguts…). No obstant això, i tenint en compte la disponibilitat de places, s'obrin dos períodes per a modificar la matrícula d'aquells màsters que no admeten per especialitat. La sol·licitud ha de dirigir-se a l'Oficina de Postgrau:

  1. Des del moment de la matrícula i fins al 15 d'octubre.
  2. De l'1 al 10 de desembre només s'admetran modificacions d'assignatures del segon quadrimestre per causa justificada (documentalment) i previ informe favorable de la direcció del màster corresponent.

Les sol·licituds de canvi resoltes favorablement s'incorporaran automàticament a l'expedient de l'estudiant, sense possibilitat de renúncia posterior. 

No s'atendrà cap sol·licitud presentada fora d'aquests terminis.

Puc anul·lar la meua matrícula?

L'anul·lació total o parcial de matrícula únicament és possible per causa de força major sobrevinguda. Es consideren causes de força major, que han de tindre suficient entitat per a justificar l'anul·lació: malaltia, treball o causes d'índole professional, pèrdua econòmica de la unitat familiar o qualsevol altra causa que es considere equiparable a les anteriors. 

Només les sol·licituds presentades abans del 31 de desembre estaran exemptes del pagament de la taxa de matrícula corresponent als crèdits anul·lats. Si ja s'ha abonat la matrícula, serà procedent la devolució, a sol·licitud de la persona interessada (si encara no s'ha abonat, s'anul·laran els rebuts corresponents als crèdits anul·lats). 

L'anul·lació implicarà la revocació de les qualificacions que eventualment s'hagen inclòs en l'expedient durant el curs del qual s'anul·la la matrícula per causes de força major. En aquests casos, es tindrà reserva de plaça en els mateixos estudis. 

En cap cas es pot renunciar a l'anul·lació. 

Pots ampliar la informació en aquest enllaç.  

Quina és la normativa de permanència aplicable?

  • Matrícula després de no haver superat 12 crèdits en el primer curs de nou ingrés. En cas de no sol·licitar-se no es podrà matricular en la mateixa titulació fins a passats dos anys acadèmics (quan haurà de sol·licitar cita de matrícula).
  • Matrícula en assignatura amb el nombre màxim de convocatòries (sis) esgotades. Aquesta exempció donarà dret a presentar-se a una única convocatòria en el curs, havent d'optar l'estudiant per la seua inclusió en l'acta de la primera o de la segona convocatòria. En cas que no faça ús d'aquesta opció, se li inclourà en l'acta de la primera convocatòria de l'assignatura corresponent.
    * Als estudiants amb el 15% o menys pendent per a finalitzar la titulació no se'ls aplica la limitació de convocatòries.

Durant el mes de juliol (i, en tot cas, fins al 8 de setembre) es podrà sol·licitar, de forma motivada, al correu postgraueconomia@uv.es, l'exempció d'aquesta normativa. 

Com pague la matrícula?

La matrícula s'abona mitjançant domiciliació bancària en qualsevol entitat bancària de l'estat espanyol o mitjançant targeta de crèdit. Els estrangers sense NIF/NIE faran el pagament de la matrícula obligatòriament mitjançant targeta. Hi ha tres formes de pagament: 

  1. Pagament total. Es girarà un únic rebut, per l'import total de la matrícula, la primera setmana de novembre.
  2. Pagament en dos terminis. El primer d'ells s'emetrà la primera setmana de novembre i el segon, la segona setmana de gener.
  3. Pagament fraccionat en huit mensualitats. Els rebuts s'emetran entre els mesos de setembre a abril.

Al marge del nombre de terminis triats, les taxes administratives es tramitaran en un rebut independent que s'abonarà en tot cas en el moment de la validació de la matrícula. En cap cas aquestes taxes són objecte de devolució. 

Els preus públics dels serveis acadèmics i complementaris universitaris venen regulats en el vigent Decret 101/2024 del Consell, que estableix un increment dels mateixos per a l'estudiantat estranger no comunitari i no resident

L'impagament  de la matrícula o d'algun dels terminis, en el cas de pagament fraccionat, comportarà l'anul·lació de la matrícula, sense dret a reintegrament, de les quantitats que s'hagen abonat. En aquest cas, la matrícula serà anul·lada d'ofici. L'estudiant perdrà les qualificacions que haja pogut obtindre.

L'anul·lació  de la matrícula per falta de pagament d'un estudiant de primer curs (de nou ingrés) implica que no tindrà reserva de plaça per al curs següent i, si vol tornar a matricular-se haurà de sol·licitar de nou l'admissió

Quan per raó de l'impagament d'una matrícula aquesta haja sigut objecte d'anul·lació en els dos últims cursos acadèmics, s'exigirà com a requisit per a l'admissió d'una nova matrícula el pagament previ de l'import d'aquesta. 

Sol·licitud de Beca de Matrícula. Durant l'automatrícula, l'aplicació permet assenyalar si “ha demanat o ha pensat demanar alguna Beca de Grau/Màster”. En cas d'assenyalar-se “sí” o constar ja la petició de la beca, es girarà únicament el primer rebut amb les taxes administratives corresponents. 

Posteriorment, en cas de no demanar-se la beca o ser aquesta denegada, l'import dels crèdits matriculats es girarà de la manera següent:

  • En cas de pagament fraccionat en huit mensualitats, es repartirà l'import de la matrícula en els terminis que resten fins al mes d'abril.
  • En cas de pagament en un termini, es girarà l'import total de la matrícula.
  • Si s'ha seleccionat el pagament en dos terminis, el primer rebut es girarà immediatament i el segon el mes de gener (llevat que la resolució siga posterior a aquesta data que es girarà un únic rebut). 

Si la resolució de denegació de la beca (o el termini per a sol·licitar-la) siga posterior a l'últim rebut, es generarà en eixe moment un rebut que es podrà pagar amb targeta de crèdit en el Portal Acadèmic. 

És important que s'assenyale el que realment es farà, ja que si assenyales que sí que demanaràs beca i no ho fas perdràs terminis per al pagament de la matrícula.

Estudiants que vagen a defensar el TFM en data anterior al període ordinari de defensa. Es recomana que el pagament de la matrícula s'efectue en un o dos terminis i mitjançant targeta, amb la finalitat de poder realitzar el depòsit del títol posteriorment després de la defensa.

Reconeixement de crèdits per experiència professional

D'acord amb el Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seua qualitat, “l'acreditació de l'experiència professional i laboral podrà ser reconeguda com a crèdits acadèmics utilitzats per a obtindre un títol de caràcter oficial. Aquesta opció podrà donar-se quan eixa experiència es mostre estretament relacionada amb els coneixements, competències i habilitats pròpies del títol universitari oficial (…). Aquests crèdits reconeguts no comptaran amb qualificació numèrica i, per tant, no podran utilitzar-se en el moment de baremar l'expedient de l'o l'estudiant”.

El Reglament de Reconeixement i Transferència de crèdits en títols oficials de Grau i Màster de la Universitat de València estableix que la Comissió Acadèmica responsable de la titulació determinarà el període mínim de temps acreditat d'experiència per a poder sol·licitar i obtindre aquest reconeixement, que en cap cas pot ser inferior a 6 mesos.

Estableix igualment que el termini de presentació de sol·licituds coincidirà amb el període de matrícula de la titulació corresponent, finalitzant en tot cas el 30 de setembre de cada any. La sol·licitud ha d'enviar-se a a postgraueconomia@uv.es, a més hauràs d'aportar:

  • Si l'activitat es realitza per a una empresa o organisme, certificació de l'empresa o organisme en el qual es concrete que la persona interessada ha exercit o realitzat l'activitat laboral o professional per a la qual sol·licita el reconeixement i el període de temps d'aquesta, que necessàriament ha de coincidir amb el reflectit en l'informe  laboral. Aquest informe acreditarà l'antiguitat laboral en el grup de cotització que la persona sol·licitant considere que guarda relació amb les competències previstes en els estudis corresponents.
  • Si l'activitat s'ha realitzat per compte propi, serà necessari adjuntar certificat censal, certificat col·legial o qualsevol altra documentació que acredite que s'ha exercit la citada activitat per compte propi.

El reconeixement de crèdits quedarà supeditat a l'abonament dels preus públics corresponents (que es correspon amb l'import íntegre dels preus de matrícula corresponents).