
La infinita complexitat d'un sistema de valors humans fa que la intel·ligència artificial no trobe motivacions amigables en les formes de conducta de les persones. Diferents organismes s'han posat a treballar sobre com hauria de ser l'ètica aplicada en la Intel·ligència Artificial (IA), entre ells la Comissió Europea, qui estableix set línies mestres per al desenvolupament d'una IA fiable i segura, a saber: acció i supervisió humanes; solidesa tècnica i seguretat; gestió de la privacitat i de les dades; transparència; diversitat, no discriminació i equitat; benestar social i mediambiental; i, rendició de comptes.
En aquest mateix ordre d'idees, el dimecres 30 de juny es va dur a terme l'últim seminari del Projecte FdE Ètica, “Ètica i Intel·ligència Artificial”, impartit per José Antonio Álvarez Jareño, Vicedegà de Qualitat, Acreditacions i Planificació de la Facultat d’Economia. La sessió, va ser inaugurada per Dolores Montagud, Vicedegana de Postgrau, Investigació i Innovació, qui va manifestar que “la IA possiblement solvent molts problemes que fins ara pareixien no tindre solució, però tot això ha d'anar acompanyat d'una visió ètica i moral del que nosaltres com a persones volem que siga la societat en el futur”.
L'objectiu del projecte FdE Ètica és crear consciència de la importància de la dimensió ètica en l'àmbit de l'Economia i de l'Empresa. Per això, es considera l'ètica com una competència transversal en totes les matèries de les titulacions, de grau i de màster, que s'imparteixen en la Facultat d’Economia.
Informació del Projecte FdE Ètica:
https://www.uv.es/uvweb/economia/es/facultad/proyecto-etica/introduccio-1286025117692.html