University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

Homenatge al professor de la Universitat Ernest Lluch en el dinové aniversari de la seua mort

  • December 12nd, 2019
Homenatge al professor de la Universitat Ernest Lluch

La Facultat d'Economia de la Universitat de València, la Fundació Ernest Lluch i la Generalitat Valenciana han retut homenatge al professor i catedràtic d'Economia Ernest Lluch el 12 de desembre, quan es compleixen 19 anys del seu assassinat per la banda terrorista ETA.

L'homenatge a Ernest Lluch s'ha fet al carrer que porta el seu nom i que està situada al costat de la Facultat d'Economia, al Campus de Tarongers. A l'acte han assistit la rectora de la Universitat, M. Vicenta Mestre, el Conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el degà de la Facultat d'Economia, José Manuel Pastor. Mestre, Soler i Pastor, han destacat el paper conciliador del professor Ernest Lluch, sent un exemple en l'actualitat per a posar solució al conflicte territorial existent. A més, s'ha remarcat el llegat que va deixar el professor Lluch i que hui dia perdura entre els acadèmics universitaris.

Prèviament, la Sala Ignasi Vilallonga de la Facultat d'Economia ha celebrat el Diàleg "La via valenciana 2019. Els reptes fonamentals", en el qual han participat Francisco Pérez i Joan Romero, Catedràtics de la Universitat de València. En aquest debat s'ha valorat la necessitat d'un pensament estratègic que porte amb si la transformació del model productiu actual, donant valor a la dimensió ambiental i a la transició ecològica.

El professor i catedràtic de la Facultat d'Economia, Ernest Lluch, va ser assassinat el 21 de novembre de 2000 per la banda terrorista ETA a la seua casa de Barcelona. Ernest Lluch va destacar com a gran defensor del diàleg i la llibertat, i en concret, en el cas del conflicte basc, partidari d'establir ponts com a instrument per a aconseguir el respecte als drets humans i la pacificació del País Basc.

Images: