Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Concessió d'un projecte AVI estratègics en cooperació 2022

  • 20 de desembre de 2022
Concessió d'un projecte AVI estratègics en cooperació 2022

El projecte compta amb una durada de dos anys, de setembre de 2022 a juny de 2023.

L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), mitjançant el programa Projectes estratègics en cooperació, ha concedit el projecte "Reciclat de residus plàstics complexos de mescles cotó-polièster (INNEST/2022/205)" (RECIMAP) a professorat del Departament d'Enginyeria Química pertanyent als Grups de Recerca en Enginyeria Ambiental (GI2AM) i Equilibri de Fases (EFIQ).

Entre els investigadors es troben Javier Álvarez, Carmen Gabaldón, Sonia Loras, Estela Lladosa, Pau Sant Valero, Miguel Capilla i Helena Poy del Departament d'Enginyeria Química de la Universitat de València (https://www.uv.es/ingequim) i les entitats AIMPLAS (https://www.aimplas.es/), Bespoke Factory (https://www.bespokefactory.com/) i Consorci València Interior (https://www.consorciovalenciainterior.com/).

A més, el projecte compta amb una durada de dos anys, des de setembre de 2022 a juny de 2023, i s'emmarca en les ajudes en matèria d'enfortiment i desenvolupament del Sistema Valencià d'Innovació per a la millora del model productiu per als exercicis 2022 a 2024. Així mateix, estan cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu FEDER.

En conjunt, el projecte RECIMAP investigarà el reciclatge de residus tèxtils mescla de cotó-polièster mitjançant la separació selectiva de totes dues fraccions emprant l'ús de dissolvents verds. Posteriorment, s'avaluarà el reciclat mecano-químic de la fracció polièster i el reciclatge biològic de la fracció cotó per a produir monòmers que posteriorment puguen ser aplicats en la indústria tèxtil.

En concret, els investigadors del Departament d'Enginyeria Química investigaran la recuperació de la fracció cotó mitjançant l'ús de dissolvents emergents i optimitzaran l'etapa de reciclatge biològic d'aquesta fracció per a la producció d'àcid làctic.