Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Professorat de l’ETSE-UV participa en la València 5G week per fer de València la primera ciutat d’Europa amb accés a la xarxa 5G

  • 11 de juny de 2019
Professorat de l’ETSE-UV participa en la València 5G week per fer de València la primera ciutat d’Europa amb accés a la xarxa 5G

Entre els dies 17 i 21 de juny tindrà lloc a València la denominada Valencia 5G week amb la celebració del Global 5G Event (G5GE) i de la European Conference on Networks and Communications (EuCNC) al Palau de Congressos, que conta amb la participació de professorat de l’ETSE-UV. Ambdós events formen part de les activitats del conveni Valencia5G subscrit entre la Generalitat Valenciana (GVA), l’Ajuntament de València, la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV), amb l’objectiu de desenvolupar i promoure la implantació de la xarxa de 5G a la ciutat de València i impulsar una transformació de les comunicacions i l’intercanvi d’informació.

El compromís per part de l’ETSE-UV en aquest conveni es tradueix en la participació dels professors de l’Escola que col·laboren amb les activitats de recerca centrades en la temàtica 5G. En paral·lel a les sessions del programa de les jornades, el G5GE es desenvolupa com un fòrum de discussió, amb demostracions en viu de la tecnologia 5G en diversos punts de la ciutat, com la Marina de València, el Centre Històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Sandra Roger, professora del Departament d'Informàtica de la UV, forma part del comitè organitzador local dels congressos, on a més moderarà la sessió sobre avanços en comunicacions per a conducció autònoma i contribuirà amb el treball Signaling Reduction in 5G eV2X Communications Based on Vehicle Grouping, juntament amb investigadors de la UPV i l'empresa Huawei. El treball presenta nous esquemes de comunicació basats en agrupacions de vehicles que eviten transmetre informació redundant per la xarxa 5G amb l’objectiu de tindre una comunicació més ràpida i eficient.

Les jornades compten amb el suport de la Comissió Europea, de la Societat IEEE i l'Associació Europea EURASIP i és una de les trobades europees més importants sobre comunicacions i xarxes a nivell mundial. En aquesta edició centrada en sistemes i xarxes de telecomunicacions, s’espera que la cita siga visitada per més de mig miler d'assistents.