Logo UVGrau en SociologiaFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Presentació de l'obra: "La #Prostitució a la Comunitat Valenciana. Una mirada sociològica", de Antonio Ariño Villarroya, catedràtic de sociologia . 24/11 a les 18:30 h. Sala d'Actes

  • 16 de novembre de 2022

Presentació de l'obra “La #Prostitució a la Comunitat Valenciana. Una mirada sociològica” de l'autor Antonio Ariño Villarroya, Catedràtic de sociologia de la Universitat de València.

La presentació tindrà lloc el pròxim 24 de novembre a les 18.30 hores en la Sala d'actes de la Facultat de Ciències Socials. L'acte comptarà amb la intervenció d'Albert Moncusí Ferré (Degà de la Facultat de Ciències Socials), i Marcela Jabbaz (Vicedegana de Igualtat, Participació i Cultura de la Facultat de Ciències Socials)

Entre mites nocius i realitats doloroses, amb freqüència resultat de l'explotació esclavista i el tràfic, avança, amb dificultats, el debat públic sobre les polítiques adequades per a abordar el fenomen de la prostitució. L'objectiu d'aquest llibre ha consistit a oferir dades contrastades i una aproximació a les pràctiques, interaccions i estructures tangibles; a escrutar cap a on s'encamina la prostitució i en quin univers s'insereix, el de la pròspera indústria del sexe, amb totes les seues prolífiques ramificacions.

El focus s'ha posat en la Comunitat Valenciana, però prenent sempre com a horitzó de referència la societat espanyola.

Les preguntes que amb major freqüència se solen sentir en els mitjans són d'ordre quantitatiu: ¿quantes dones es dediquen? ¿d'on procedeixen?¿ quants "puters" hi ha? Però per a la investigació sociològica (i per a les polítiques públiques) són més rellevants i prèvies altres qüestions com a quina classe de pràctica social és la prostitució