Logo UVGrau en SociologiaFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Testimoniatge de dues magistrades afganeses. 8 de novembre, 12:30 h-Sala d'Actes de la Facultat

  • 27 d’octubre de 2022
Image de la noticia

Les magistrades la Cort Suprema de l'Afganistan Fariba Quraishi i Gulalai Hotak, vindran a donar testimoniatge de la seua pròpia vivència, i de la seua situació actual

Des de la presa de l'Afganistan pels talibans d'agost de 2021, i després de l'assassinat de dues jutgesses afganeses del Tribunal Suprem membres de l'associació, L'Associació Internacional de Dones Jutgesses, crea el Comité Internacional de Suport a les jutgesses afganeses des d'on es tendeix una xarxa de col·laboracions entre les Associacions de jutgesses dels diferents països integrats en l'Associació Internacional. Aquest Comité va ser l'encarregat de confeccionar un arxiu amb totes les dades de les associades afganeses i els seus familiars rellevants quant a determinar el nivell de perillositat, el qual és compartit totalment o parcialment amb alguns governs, entre ells el d'Espanya, Associacions internacionals i ONGs els qui han aportat els fons i mitjans humans i logístics per a ajudar en les evacuacions. Una vegada arribades al país de destinació, les nostres associacions locals de jutgesses, brindem tot el nostre suport per a la inserció social al país de recepció.

En el moment actual, s'ha aconseguit traure de forma regular a 190 jutgesses que juntament amb els seus familiars llancen un total de 750 persones. A Espanya han arribat de moment un total de 8 jutgesses amb les seues famílies (unes 40 persones), i des de la nostra associació hem creat un grup de suport per a assistir-les a elles i les seues famílies en tot allò que necessiten, ja que s'enfronten a grans diferències socials i culturals al nostre país.

 

Des de AMJE brindem el nostre suport estant amb elles, sobretot durant la primera fase, que, en l'actualitat, com a conseqüència del boom de refugiats de la guerra d'Ucraïna, s'està prolongant més en el temps, i estan tardant més aquestes famílies a ser reallotjades.

 

Les magistrades la Cort Suprema de l'Afganistan Fariba Quraishi i Gulalai Hotak, el dia 8 de novembre vindran a donar testimoniatge de la seua pròpia vivència, i de la seua situació actual.

 

Però les dones no són les úniques que es troben en risc. Els perills del règim talibà són molts i adquireixen formes molt diverses. No obstant això, hi ha uns altres que ja existien fins i tot abans del seu retorn a l'Afganistan i que posa en perill la vida i la indemnitat sexual dels xiquets, especialment dels que menys recursos posseeixen.