Logo de la Universitat de València Logo Institut d'Investigació en Psicologia del RRHH, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral [IDOCAL] Logo del portal

El seu objectiu general és determinar els patrons de canvi del BS en resposta a estressors laborals dinàmics. Els seus objectius específics són:

 

  1. Determinar els patrons de canvi de les diferents dimensions del BS a la feina.
  2. Identificar els models que descriuen la relació entre els patrons de canvi dels estressors laborals considerats i els patrons de canvi de les diferents dimensions del BS.
  3. Determinar si les característiques de personalitat (neuroticisme i extraversió) influeixen sobre la relació entre els patrons de canvi dels estressors laborals i els patrons de canvi de les dimensions del BS.
  4. Descobrir si certs recursos disponible en l'entorn laboral (autonomia i suport social) influeixen sobre la relació entre els patrons de canvi dels estressors laborals i els patrons de canvi de les dimensions del BS.
  5. Determinar si diferents estratègies d'afrontament influeixen sobre la relació entre els patrons de canvis dels estressors laborals i els patrons de canvi de les dimensions del BS.


Per aconseguir aquests objectius s'implementa un disseny d'investigació longitudinal intra-subjecte, i es fan servir mètodes d'anàlisi dinàmics (Latent Growth Modeling i Dynamic Structural Equation Modeling).