University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

"Agrarichain", projecte coordinat per Mª José Vañó, premi Motivem en la branca de Ciències Socials i Jurídiques

  • July 27th, 2020
Image de la noticia

Els projectes coordinats pels professors Sofia Buelga i Ricardo Juan, han obtingut l'accéssit en la mateixa branca.

El premi MOTIVEM 2020 a la branca de Ciències Socials ha sigut per a un equip multidisciplinar de les Facultats de Dret i Economia i de l'Escola Tècnica Superior d'Engnyeria, coordinat per la professora del Departament de Dret Mercantil "Manuel Broseta Pont", Mª José Vanyó. L'aplicació mòbil utilitza Blockchain per a garantir la traçabilitat de la producció de xicotets agroproductores i cooperatives i ha estat desenvolupada pels estudiants Nadia Ávila, Ingrid Cossio, Demetrius Ribeiro i Diego Ruiz, dels graus en Enginyeria Multimèdia, del Màster en Economia Social (Cooperatives i Entitats No Lucratives) i dels programes de doctorat en Dret, Ciència Política i Criminologia i en Direcció d'Empreses. El projecte ha resultat premiat entre altres 190 projectes

Per altra banda, dos equips més de la Facultat, coordinats pels professors Sofia Buelga i Ricardo Juan han obtingut l'accéssit.

Els equips han estat formats pels alumnes Carmen Tortosa Mor, Ana Rosa Piñol Gómez, María Peraire Estellés i Pedro Salas Mateo d'una banda, i Paula Centeno, Conchi Ortega y Lilit Avetisyan, d'altra.

Aquesta iniciativa, que gestiona i desenvolupa la Fundació ADEIT, està dirigida pel Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València i compta amb el suport econòmic de la Generalitat Valenciana, en el marc del seu programa Campus de l'Emprenedoria Innovadora, i de l'Obra Social “la Caixa”.

Un 13% més de participació que l'edició anterior
En aquesta edició de MOTIVEM, en la qual han participat els 18 centres de la Universitat de València, ha augmentat, un any més, la participació respecte a edicions anteriors. En total, han presentat idees 190 equips, un 14% més que l'any anterior. El nombre de docents participants, que ascendeix a 146, representa un 13% més que l'edició anterior i el d'estudiants, amb 759 participants enguany, ha crescut en un 18%.

En aquest sentit, durant l'acte de lliurament dels premis, la presidenta del Consell Social i de ADEIT, María Emilia Adán, ha subratllat l'èxit de la participació en la convocatòria, especialment en una conjuntura «extraordinària” com l'actual marcada per la crisi sanitària, al mateix temps que ha recalcat la qualitat de les idees presentades. «L'alt nivell dels projectes augura que molts d'ells es faran realitat», ha dit. «MOTIVEM està en l'ADN de la nostra Fundació ADEIT, en la mesura en què uneix a la comunitat universitària amb les iniciatives emprenedores i aqueixa és precisament la nostra raó de ser; acostar la Universitat de València al món empresarial», ha conclòs la presidenta del Consell Social i de ADEIT.

Per part seua, la directora del programa MOTIVEM i vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, Adela Valero, ha recalcat la consolidació d'aquesta iniciativa, que va arrancar en 2009, i ha matisat el concepte d'emprenedoria. «No es tracta únicament d'iniciar negocis», ha dit. «Entenem l'emprenedoria com un concepte molt més ampli, com la capacitat de convertir idees en accions».

A aquest concepte s'ha sumat el president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, qui ha volgut reconéixer, especialment, la qualitat de les idees presentades, així com el paper emprenedor de la Universitat de València i, en concret, del seu professorat: «estan totalment involucrats a transmetre la passió emprenedora als seus estudiants en qualsevol àmbit de coneixement», ha assenyalat.

S'ha sumat al reconeixement del professorat participant en MOTIVEM la directora General d'Universitats, Pilar Ezpeleta, qui ha subratllat la sostenibilitat, solidaritat, interdisciplinarietat, tecnologia i il·lusió i entusiasme dels seus participants com els aspectes més destacats en aquesta edició dels premis MOTIVEM.

L'emprenedor, figura clau en la societat
El director del Centre d'Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Manuel Bañuls, ha posat l'accent en la importància de l'emprenedoria per a l'avanç de la societat. «L'emprenedor és una figura clau per a la nostra societat», ha dit, al mateix temps que ha destacat la multidisciplinarietat dels equips participants en MOTIVEM. «Els grans avanços de la societat sempre són col·lectius», ha conclòs.

Així mateix, per part de la Generalitat Valenciana, ha participat en l'acte de clausura la directora General d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, qui ha animat als estudiants participants en MOTIVEM a contemplar l'opció de «convertir-se en part activa del sector productiu a través de l'emprenedoria» i ha destacat l'alineació de les idees presentades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. «La Generalitat Valenciana estarà sempre al vostre costat si aqueixa és la vostra opció», ha recalcat.

En aquest sentit, la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, ha clausurat l'acte desitjant que les idees premiades «es convertisquen en una realitat en breu». Així mateix, ha subratllat la multidisciplinarietat dels projectes participants, desenvolupats conjuntament entre diverses facultats i centres, alguna cosa que –ha dit– posa en valor que la Universitat de València «ofereix una formació de qualitat i diversa».

Per a concloure, ha agraït «a l'equip de la Fundació ADEIT pel seu treball, a la Generalitat pel suport prestat, a CaixaBank pel seu esforç, i per descomptat, als professors que s'han implicat més enllà del seu paper docent, i a l'estudiantat, que s'ha sobreposat a una situació difícil com la que hem viscut tirant avant projectes innovadors i punters». Gràcies a tots –ha assenyalat– perquè a aquest treball conjunt «fomentem l'ocupabilitat dels nostres graduats i graduades», ha conclòs.