University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

Vicenta Cervelló, nova directora de l'Institut de Criminologia i Ciències Penals

  • February 7th, 2024
Image de la noticia

La professora Vicenta Cervelló Donderis ha estat escollida per unanimitat pel Consell de l'Institut de Criminologia i Ciències Penals com a nova directora.

Vicenta Cervelló Donderis és Doctora en Dret i Catedràtica de Dret Penal a la Universitat de València. Imparteix classes de Dret Penal i Dret Penitenciari als Graus de Dret i Criminologia i al Màster en Criminologia i Seguretat de la Universitat de València, sent autora de diverses monografies, articles en revistes científiques i llibres col·lectius.

Ha participat en projectes de recerca i desenvolupament (R+D) finançats pel Ministeri d'Educació o per la Generalitat Valenciana sobre garanties penals, perillositat criminal, violència de gènere, justícia restaurativa i delinqüència juvenil. Actualment codirigeix el projecte de generació de coneixement REPTES del Ministeri de Ciència i Innovació “Estudi crític de l'ús de sancions alternatives penals: una mirada a la salut mental i al gènere”.

A l'apartat de gestió ha estat Secretaria de l'Institut de Criminologia, Vicedegana d'Estudis de la Facultat de Dret, Directora del Màster propi en Mediació Penal i Directora del Departament de Dret Penal. La nova directora de l'ICCP substitueix així el professor José Luis González Cussac a qui la Facultat agraeix la seua dedicació.