Logo de la Universitat de València Logo Màster  Universitari en Qualitat i Seguretat Alimèntaria Logo del portal

Informació general

Denominació del mòdul : Nutrició i Bromatologia
Nombre de crèdits : 10 ECTS
Unitat temporal : Anual
Caràcter : Obligatori

Breu descripció dels continguts

  • Nutrició i Bromatologia .
  • Nutrició humana . Avaluació de l'estat nutricional i dels hàbits alimentaris . Alimentació en les etapes de la vida . Alimentació en diverses patologies . Alimentació en situacions fisiològiques especials . Estratègies i models d'intervenció nutricional . Nutrició comunitària .
  • Composició i valor nutricional dels diferents grups d'aliments . Nous aliments . Control de qualitat dels aliments . Alteracions dels aliments : Prevenció i control . Sistemes de gestió de qualitat en la indústria alimentària .
  • Tècniques d'Anàlisi de control de la qualitat dels aliments .

Competències del Mòdul

  1. Conèixer bases científiques de la nutrició i en relació amb els últims desenvolupaments i tendències en aquest camp .
  2. Manejar amb destresa les eines necessàries per avaluar els hàbits alimentaris .
  3. Proposar tècniques , estratègies i models d'intervenció nutricional en les situacions fisiològiques especials , així com en les patologies més prevalents o relacionades amb l'alimentació .
  4. Reconèixer les necessitats nutricionals de determinades col · lectivitats .
  5. Capacitat per adaptar els processos relacionats amb els aliments a les normes vigents d'higiene dels aliments i sistemes de gestió de qualitat .
  6. Conèixer la investigació que en alimentació , nutrició i tecnologia alimentària demanda la nostra regió .
  7. Obtenir la qualificació necessària per incorporar-se a Departaments d'Investigació , Desenvolupament i Innovació dins de les empreses del sector agroalimentari.

Sistema d'Avaluació

Les activitats formatives de l'aprenentatge dels coneixements , competències i habilitats s'efectuaran en forma d'avaluació contínua al llarg del curs acadèmic .
L'assimilació dels coneixements i comprensió dels continguts teòrics establerts en el mòdul s'avaluaran mitjançant la realització de proves escrites / orals .