Informació general
Denominació del mòdul : Nutrició i Bromatologia
Nombre de crèdits : 10 ECTS
Unitat temporal : Anual
Caràcter : Obligatori
Breu descripció dels continguts
- Nutrició i Bromatologia .
- Nutrició humana . Avaluació de l'estat nutricional i dels hàbits alimentaris . Alimentació en les etapes de la vida . Alimentació en diverses patologies . Alimentació en situacions fisiològiques especials . Estratègies i models d'intervenció nutricional . Nutrició comunitària .
- Composició i valor nutricional dels diferents grups d'aliments . Nous aliments . Control de qualitat dels aliments . Alteracions dels aliments : Prevenció i control . Sistemes de gestió de qualitat en la indústria alimentària .
- Tècniques d'Anàlisi de control de la qualitat dels aliments .
Competències del Mòdul
- Conèixer bases científiques de la nutrició i en relació amb els últims desenvolupaments i tendències en aquest camp .
- Manejar amb destresa les eines necessàries per avaluar els hàbits alimentaris .
- Proposar tècniques , estratègies i models d'intervenció nutricional en les situacions fisiològiques especials , així com en les patologies més prevalents o relacionades amb l'alimentació .
- Reconèixer les necessitats nutricionals de determinades col · lectivitats .
- Capacitat per adaptar els processos relacionats amb els aliments a les normes vigents d'higiene dels aliments i sistemes de gestió de qualitat .
- Conèixer la investigació que en alimentació , nutrició i tecnologia alimentària demanda la nostra regió .
- Obtenir la qualificació necessària per incorporar-se a Departaments d'Investigació , Desenvolupament i Innovació dins de les empreses del sector agroalimentari.
Sistema d'Avaluació
Les activitats formatives de l'aprenentatge dels coneixements , competències i habilitats s'efectuaran en forma d'avaluació contínua al llarg del curs acadèmic .
L'assimilació dels coneixements i comprensió dels continguts teòrics establerts en el mòdul s'avaluaran mitjançant la realització de proves escrites / orals .