Informació general
Denominació del mòdul: Seguretat Alimentària
Nombre de crèdits: 10 ECTS
Unitat temporal: Anual
Caràcter: Obligatori
Breu descripció dels continguts
- Riscos químics i biològics.
- Caracterització dels riscos per mitjà de la identificació de perills i avaluació de l'exposició a tòxics a través de la dieta.
- Control i límits de seguretat. Models per predir l'exposició i establir els nivells de seguretat.
- Avaluació de models toxicocinètics. Avaluació de tòxics sistèmics, carcinògens, tòxics en el medi ambient i tòxics en el medi laboral.
- Higiene dels aliments.
- Compostos tòxics procedents de la fabricació d'aliments.
- Toxicologia analítica: Desenvolupament de metodologies per a l'anàlisi i control de tòxics en aliments.
Competències del mòdul
- Coneixement dels conceptes bàsics d'higiene dels aliments. Mesures higièniques i preventives.
- Coneixement i capacitat per estimar els riscos associats a l'exposició de substàncies químiques i de tòxics biològics en productes de consum.
- Coneixement dels mètodes més emprats per avaluar riscos per la presència productes químics i tòxics en aliments i mesures per al seu control.
- Coneixement dels compostos tòxics procedents de la fabricació d'aliments.
- Capacitat per interpretar les dades obtingudes de l'avaluació del risc i reducció a l'home. Establiment de límits de seguretat.
Sistema d'Avaluació
Les activitats formatives de l'aprenentatge dels coneixements, competències i habilitats s'efectuaran en forma d'avaluació contínua al llarg del curs acadèmic.
L'assimilació dels coneixements i comprensió dels continguts teòrics establerts en el mòdul s'avaluaran mitjançant la realització de proves escrites / orals.