Logo de la Universitat de València Logo Màster  Universitari en Qualitat i Seguretat Alimèntaria Logo del portal

Informació general

Denominació del mòdul: Seguretat Alimentària
Nombre de crèdits: 10 ECTS
Unitat temporal: Anual
Caràcter: Obligatori

Breu descripció dels continguts

  • Riscos químics i biològics.
  • Caracterització dels riscos per mitjà de la identificació de perills i avaluació de l'exposició a tòxics a través de la dieta.
  • Control i límits de seguretat. Models per predir l'exposició i establir els nivells de seguretat.
  • Avaluació de models toxicocinètics. Avaluació de tòxics sistèmics, carcinògens, tòxics en el medi ambient i tòxics en el medi laboral.
  • Higiene dels aliments.
  • Compostos tòxics procedents de la fabricació d'aliments.
  • Toxicologia analítica: Desenvolupament de metodologies per a l'anàlisi i control de tòxics en aliments.

Competències del mòdul

  1. Coneixement dels conceptes bàsics d'higiene dels aliments. Mesures higièniques i preventives.
  2. Coneixement i capacitat per estimar els riscos associats a l'exposició de substàncies químiques i de tòxics biològics en productes de consum.
  3. Coneixement dels mètodes més emprats per avaluar riscos per la presència productes químics i tòxics en aliments i mesures per al seu control.
  4. Coneixement dels compostos tòxics procedents de la fabricació d'aliments.
  5. Capacitat per interpretar les dades obtingudes de l'avaluació del risc i reducció a l'home. Establiment de límits de seguretat.

Sistema d'Avaluació

Les activitats formatives de l'aprenentatge dels coneixements, competències i habilitats s'efectuaran en forma d'avaluació contínua al llarg del curs acadèmic.
L'assimilació dels coneixements i comprensió dels continguts teòrics establerts en el mòdul s'avaluaran mitjançant la realització de proves escrites / orals.